Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Israelienii fac incursiuni limitate pe teritoriul Fâșiei Gaza. Purtătorul de cuvânt al IDF, Smadar Eldar: ”Începem să intrăm și în cealaltă fază”

Israelienii fac incursiuni limitate pe teritoriul Fâșiei Gaza. Purtătorul de cuvânt al IDF, Smadar Eldar: ”Începem să intrăm și în cealaltă fază”

Purtătorul de cuvânt al IDF, locotenent colonel Smadar Eldar, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre situația de pe frontul din Israel.

de Andreea Ştefan    |    23 Oct 2023   •   21:08

”Noi ne-am trezit acum 16 zile cu un atac foarte grav asupra populației israeliene, condus de Hamas asupra populației nevinovate.

Eu am fost martoră la atac și am văzut cu ochii mei cum copii, femei și bătrâni au fost luați cu forța. Unii dintre ei au fost și omorâți. Printre ei erau și mulți dintre colegii mei.

Acum armata încearcă să facă tot ce e posibil. În primul rând, pentru ca populația nevinovată din Fâșia Gaza să meargă în sudul Gazei și, în al doilea rând, să termine cu Hamas, pentru că este o organizație de teroriști. 

Să vezi acolo ce s-a făcut... Numai diavolul poate să facă așa ceva”, a declarat locotenent colonel Smadar Eldar, purtătorul de cuvânt al IDF, în direct la Antena 3 CNN.

Forțele israeliene de Apărare au făcut, duminică, incursiuni cu blindate și militari. Purtătorul de cuvânt al IDF a fost întrebat dacă această fază poate fi considerată o acțiune premergătoare ofensivei terestre în Fâșia Gaza.

”Noi acum începem să intrăm și în cealaltă fază. Noi așteptăm ce va spune Guvernul, asta vom face. Vom face tot posibilul să fim pregătiți pentru tot”, a explicat purtătorul de cuvânt al IDF.

Întrebată despre informația potrivit căreia gruparea Hamas ar urma să elibereze 50 de ostatici cu dublă naționalitate, locotenent colonel Smadar Eldar a spus: 

”S-a spus și la noi la televizor. Știu că Quatar face tot posibilul să dea voie celor 50 de oameni nevinovați să se întoarcă acasă. Noi sperăm cu drag ca toți cei 220 de oameni să vină din nou acasă. Copii, bătrânii, femeile, bărbații să vin din nou acasă, să putem să-i îmbrățișăm. Este ceva grav și ne doare sufletul. Eu însămi am colegi acolo”, a conchis locotenent colonel Smadar Eldar.

×
Subiecte în articol: IDF Război în Israel
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close