Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Motivele pentru care Al Treilea Război Mondial ar putea fi provocat de un conflict SUA - Iran

Motivele pentru care Al Treilea Război Mondial ar putea fi provocat de un conflict SUA - Iran

Preşedintele Statelor Unite ale Americii transmite un avertisment dur Iranului, care a atacat săptămâna trecută mai multe baze americane din Siria şi Irak. 

de Andreea Ştefan    |    26 Oct 2023   •   19:11

30 de soldați americani au fost răniţi, după ce Iranul a atacat prin interpuşi cu drone de atac baza militară al-Tanf din sudul Siriei, dar şi baza al-Asad din vestul Irakului.

Cel puţin de zece ori au fost atacate aceste baze în ultima săptămână.

Joe Biden spune foarte clar că acest avertisment nu are legătură cu războiul dintre Israel şi Hamas şi asigură Teheranul că dacă va continua cu această agresiune, armata americană va răspunde. 

”Am avut trupe în Orientul Mijlociu din momentul 11 septembrie, pentru a prinde ISIS și a împiedica reapariția unor acțiuni teroriste în regiune și nu avea legătură cu Israelul. Avertismentul meu pentru Ayatollah este că, dacă vor continua să facă acțiuni contra trupelor noastre, vom răspunde și ei să fie pregătiți! Nu are legătură cu Israelul!”, a declarat Joe Biden.

Dar de ce este atât de periculoasă implicarea Iranului într-un conflict? Am auzit de la mulţi analişti că asta ar putea duce la un Al Treilea Război Mondial, că acest lucru ar putea fi picătura care umple paharul sau scânteia care ar putea detona situaţia din Orientul Mijlociu, şi chiar din întreaga lume. 

Iranul are cea mai mare armată din Orientul Mijlociu - aproximativ 610.000 de militari activi, plus 350.000 de personal de rezervă și instruit.

Astfel, forţa militării a ţării ajunge la 960.000 de personal total.

Mai mult decât atât, principalii furnizori de arme şi tehnologie sunt China, Rusia şi Coreed de Nord. Toate aceste ţări deţin unele dintre cele mai mari armate din lume şi au arme nucleare.

×
Subiecte în articol: al treilea razboi mondial SUA Iran
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close