Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN O nouă provocare pe TikTok face victime în rândul copiilor şi adolescenţilor | Autoritățile au anunțat deja patru decese

O nouă provocare pe TikTok face victime în rândul copiilor şi adolescenţilor | Autoritățile au anunțat deja patru decese

O nouă provocare pe Tiktok face victime în rândul adolescenților. Autoritățile au anunțat deja patru decese din cauza unui nou trend numit "sari din barcă".

de Claudia Popovici    |    07 Iul 2023   •   19:24

Este vorba despre o provocare considerată a fi extrem de periculoasă, iar părinții sunt avertizați să-și supravegheze cu atenție copiii.

"Acestă provocare mortală a devenit virală pe TikTok. Se numește #boatjumping (sari din barcă). Mulţi se aruncă de pe o barcă în mișcare în lacuri, cum ar fi cel de aici , în Shelby Country", spune Patsy Douglas, corespondent CNN.

"Cred că oamenii atunci când sunt filmați sunt mai predispuși să facă o prostie, pentru că vor să se dea mari în faţa prietenilor pentru social media", spune un tânăr.

Provocarea TikTok îngrijorează echipele de salvare care se vor afla pe ape în acestă vară. În ultimele şase luni, au fost descoperite patru victime care au murit din cauza acestei provocări de pe TikTok.

"Cele patru cazuri la care am răspuns când au sărit din barcă au suferit practic o moarte instantanee", spune un reprezentant al echipelor de salvare, care a subliniat că victimele sunt din toate categoriile de vârstă.

"Este forate tristă pierderea inutilă de vieţi omenești în aşa fel. Şi asta este frustrant, mai ales că noi lucrăm foarte mult pentru a încerca să salvăm cât mai multe vieţi, iar asemenea provocări fac intervențiile foarte dificile", mai spun salvatorii.

"Am auzit câteva povești de groază despre oameni care s-au lovit la cap sau care nu au mai fost găsiți, aşa că aveți grijă", spune un tânăr.

Autorităţile fac apel la cetăţeni să se protejeze, să nu bea apoi să conducă sau să dea curs acestei provocări mortale de pe TikTok.

×
Subiecte în articol: TikTok provocare
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close