Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pădurea, în mâna mafiei. Un post de pădurar costă și 40.000 de euro

Pădurea, în mâna mafiei. Un post de pădurar costă și 40.000 de euro

Când pădurile României ajung pe mâna mafiei, totul e pe bani. De la copacii tineri, tăiați ilegal, până la funcțiile cheie în care ajung cei care au grijă ca afacerile murdare să meargă în continuare.

Pădurea, în mâna mafiei. Un post de pădurar costă și 40.000 de euro
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2021   •   19:37

Veţi vedea la Antena 3 o anchetă jurnalistică realizată în pădurile Sucevei. Vă vom prezenta cât s-a furat, cum s-a furat, unde s-a furat şi de ce s-a furat. Cât costă lemnul românesc şi cum se poate evapora un camion cu buşteni, dar şi cât costă un post de pădurar şi cum se amortizează investiţia.

Un copac care produce în medie, pe an, 260 de kg de oxigen se transformă, cât ai zice ”șpagă”, în cherestea pentru 255 de euro, iar un post de pădurar ajunge să coste și 40.000 de euro.

Un pădurar care și-a plătit și el funcția, dar care s-a săturat să vadă cum dealurile din Suceava rămân goale, a făcut o mărturie șocantă pentru jurnaliștii Antena 3, Paul Ciurea și Carmina Pricopie.

„În afară de un examen scris, am dat o sumă de bani, cuiva din sistem, dar unui interpus. Nu poți să ajungi la cei la care ajung banii.”, spune bărbatul.

15.000 de euro costa un post de pădurar în urmă cu 10 ani. Acum, potrivit surselor Antena 3, unele posturi ajung și la 40.000 de euro.

Dacă pădurarul bagă mâna adânc în borcanul cu miere, își poate scoate rapid investiția. Un camion cu remorcă încărcat cu lemne bune de cherestea și scos ilegal din pădure poate să ajungă și la 10.000 de euro.

Toate mărturiile pădurarului, în materialul video:


 

×
Subiecte în articol: padure mafie padurar copaci
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close