Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Anunţul momentului despre vârsta de pensionare. Cât vor trebui să muncească românii

Anunţul momentului despre vârsta de pensionare. Cât vor trebui să muncească românii

Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a explicat cât vor trebui să muncească românii pentru a se încadra în vârsta de pensionare.

Anunţul momentului despre vârsta de pensionare. Cât vor trebui să muncească românii
Sursa foto: Pexels.com
de Claudia Popovici    |    10 Oct 2022   •   16:30

Întrebat dacă cei care aleg pensionarea opțională la 70 de ani vor beneficia de facilitați fiscale, Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a spus:

"Asta va fi reglementată în noua lege a pensiilor. În momentul de faţă vârsta standard de pensionare în România este 65 de ani.

Nu cred că se urmărește ca aceasta vârstă să crească decât opțional. Este şi prevedere în momentul asta în codul administrativ", a spus Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii

Referitor la uniformizarea vârstei de pensionare a femeilor la 65 de ani, până în 2035, preşedintele Casei Naţionale de Pensii a spus:

"Se încarcă o eșalonare a vârstei de pensionare. 

Dacă se va hotărî lucrul acesta, se va face eșalonat, creșterea să fie foarte lină şi să nu afecteze într-un mod frontal anumite categorii de pensionare", a spus Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close