Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii părăsesc țara pentru un sistem de Sănătate mai bun. Afecțiunile pentru care pacienții se pot trata cu costuri suportate de Statul Român

Românii părăsesc țara pentru un sistem de Sănătate mai bun. Afecțiunile pentru care pacienții se pot trata cu costuri suportate de Statul Român

Românii părăsesc țara nu doar pentru un trai mai bun, ci și pentru tratamentele pe care sistemul sanitar românesc nu le poate oferi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   20:49

În primul rând bolile sistemului circulator, apoi tratamentul pentru cancer, iar pe locul trei sunt afecțiunile pediatrice.

Lista continuă cu bolile sistemul respirator, dar și afecțiunile neurologice sau ortopedice.

Este vorba despre acele afecțiuni care nu pot fi tratate în România.

Conform statisticilor, cei mai mulți pacienți ajung în Germania: 37% din cei cărora li se eliberează un formular S2.

În același top găsim Italia cu 26%. Franța -17%, Austria și Elveția cu câte 5%.

În fiecare an, sunt eliberate aproape 700 de formulare S2.

Concret, prin acest formular, românii se pot trata în străinătate, iar costurile serviciilor medicale sunt decontate de statul român.

Conform datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în anul 2022, au fost alocate fonduri în valoare totală de 6,2 milioane de lei, undeva la 1,25 milioane de euro pentru rambursarea cheltuielilor cu serviciile medicale suportate de către asigurații români pe teritoriul altui stat din Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: sistem sănătate
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close