Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Statele Unite iau în calcul soluţii militare de apărare a navelor cu cereale din Ucraina, după atacurile Rusiei asupra porturilor Reni și Izmail

Statele Unite iau în calcul soluţii militare de apărare a navelor cu cereale din Ucraina, după atacurile Rusiei asupra porturilor Reni și Izmail

Portul ucrainean Reni este unul dintre obiectivele bombardate insistent de Rusia, după ce Moscova a ieșit din acordul de transport al cerealelor la Marea Neagră.

Statele Unite iau în calcul soluţii militare de apărare a navelor cu cereale din Ucraina, după atacurile Rusiei asupra porturilor Reni și Izmail
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2023   •   18:37

Ultimul atac, desfășurat în noaptea de marți spre miercuri, a avut loc în zona silozurilor de cereale din orașul ucrainean.

Motivul este cât se poate de clar - Rusia vrea să distrugă complet comerțul cu cereale al Kievului pe piețele internaționale.

Atacurile asupra porturilor ucrainene la Dunăre au loc la mică distanță de România iar lumea se întreabă, pe bună dreptate, ce se va întâmpla dacă o dronă explodează pe teritoriul țării noastre.

Citește și: "Au fost cel puțin zece drone. Ucrainenii n-au doborât niciuna!" | Mărturia unui comandant român de navă care a fost asistat la bombardamentul din portul Reni

Solicitat de către redacția Antena 3 CNN să exprime o poziție publică, Ministrul Apărării Naționale s-a limitat să transmită un comunicat sec, în care afirmă:

"MApN condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forțele armate ale Federației Ruse (...) Structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României."

Asta, în condițiile în care prestigioasa publicație de peste Ocean, Wall Streat Journal, apare informația că Statele Unite nu exclud soluții militare de protejare a navelor care transportă cereale ucrainene din porturile de la Dunăre.

Foto: trafic naval în porturile de la Dunăre

×
Subiecte în articol: Reni MApN Rusia drone atacuri cereale Dunare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close