Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Răsturnare de situație în cazul studentului care a comandat otravă de pe internet

Răsturnare de situație în cazul studentului care a comandat otravă de pe internet

Avem noi dezvăluiri despre studentul la Drept condamnat că a cumpărat substanțe chimice extrem de periculoase. Motivația că a încercat să-și ucidă unchiul cu aceste substanțe a fost, de fapt, un paravan.

Răsturnare de situație în cazul studentului care a comandat otravă de pe internet
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    16 Sep 2022   •   17:11

Operațiune de amploare fără precedent în România. Investigatorii din 3 state au colaborat și au făcut schimburi de informații ca să prindă un român care încerca să cumpere arme chimice de pe Dark Web.

Timp de 3 luni mai mulți ofițeri sub acoperire l-au filat, interceptat și monitorizat pe românul care comandase 28 de grame de ricină ca să-și ucidă unchiul bolnav de cancer.

Cazul este șocant. În cele din urmă, tânărul a fost prins, însă în realitate cumpărase substanța ca să-i crească părul, a declarat acesta. Chiar și așa, s-a ales cu o condamnare de un an cu suspendare în cazier.

Numai că discuția pe care Iustin a purtat-o la acea vreme era cu un investigator sub acoperire al Statelor Unite. În luna noiembrie 2020 în urma unui schimb operativ de informații cu Departamentul pentru Siguranță Națională din cadrul Ambasadei SUA din Austria, polițiștii Direcției de investigații criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșire infracțiunii de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Și de aici a început nebunia. S-au pus în mișcare mai multe mecanisme. Iustin a fost filat, monitorizat și s-a mers până la flagrant. Doar că Iustin a trimis un prieten să ridice coletul cu substanța pe care credea că o comandase.

În cele din urmă, anchetatorii l-au găsit și pe Iustin și a și fost arestat pentru 30 de zile pentru că a încercat să cumpere arme chimice. Însă ancheta oamenilor legii a început să capete o turnură neașteptată.

Încă de la percheziții, căutând în telefoane, tablete și alte device-uri, polițiștii au constatat că Iustin nu avea în istoricul căutărilor niciun termen care să confirme intențiile criminale.

Au găsit însă căutări pentru expresia ulei de ricin pentru păr.  Așa-zisul criminal a făcut declarații, în exclusivitate, pentru News Hour with CNN.

 

×
Subiecte în articol: student ricină
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close