Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Soluții inteligente pentru reducerea pierderilor de apă | Prețurile facturilor vor fi mult mai mici

Soluții inteligente pentru reducerea pierderilor de apă | Prețurile facturilor vor fi mult mai mici

Pierderile de apă din rețelele de distribuție sunt de cele mai multe ori cauza principală a facturilor mari, iar multe orașe se confruntă cu această problemă. Investițiile care s-ar face pentru implementarea acestora ar reduce costurile ulterioare pentru întreținere și mentenanță, iar cetățenii ar plăti mai puțin la apă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   18:26

Robinetul instalat pe conducta de presiune este una dintre soluțiile care are ca rezultat final eliminarea pierderilor fluidelor de orice tip. Instalarea robinetului se face rapid și eficient cu precădere pe conducte de oțel aflate sub presiune. 

Beneficiile ar fi cu siguranță legate de eliminarea pierderilor de fluide din cauza faptului că putem secționa conductele în punctele în care ne dorim și putem spune că instalarea unui astfel de robinet se face mult mai repede și mai eficient decât prin metoda veche care înseamnă oprirea conductelor și sudarea unor alte elemente de conductă. Acest dispozitiv se poate monta întru-un interval de două, până la patru ore. 

Senzorii acustici de detecție sunt o altă soluție propusă de specialiști.  Aceștia identifică în cel mai scurt timp locația exactă de unde au loc pierderile. 

Citește și: Adrian Câciu: Vom avea facturi mai ieftine la iarnă

"Senzorii acustici ai pierderilor de apă se instalează pe conductă, fie plastic sau metal, prin atașare magnetică și ne identifică locația pierderilor, a precizat Ionuț Dumitrescu", reprezentant companie. 

Vanele de reducere a presiunii sau cuplajele de largă toleranță sunt alte soluții care pot fi aplicate de administrațiile locale care se confruntă cu pierderi de apă din conducte. 

Potrivit statisticilor Primăriei Constanța, 450 de tone de apă se pierd pe oră la fiecare avarie a sistemului de termoficare

"Economisirea apei este o preocupare normală în condițiile în care pe tot mapamondul  există o criză de apă și criza de apă va fi din ce în ce mai mare pentru că se vor naște din ce în ce mai mulți. Acum suntem opt miliarde și spre 2040, vom fi 12 miliarde", a precizat Vergil Chițac, primar Constanța

Prețurile pentru astfel de dispozitive pornesc de la 10.000 de lei bucata, ceea ce înseamnă că investiția pentru o administrație locală este foarte mare. 

Specialiștii spun că beneficiile sunt pe măsură și ulterior costurile pentru mentenanța conductelor se vor reducere substanțial, iar facturile populației vor fi mai mici. 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă facturi apă
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close