Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Centrul social de la Mânăstirea Dumbrava, facturi de 1 miliard de lei vechi la gaze. Părintele Vasile Crişan: "Am rămas stupefiat"

Centrul social de la Mânăstirea Dumbrava, facturi de 1 miliard de lei vechi la gaze. Părintele Vasile Crişan: "Am rămas stupefiat"

Ultima factură la gaze venită pe adresa unui aşezământ social din judeţul Alba se ridică la 62.500 de lei. Părintele Vasile Crişan spune că a rămas stupefiat. "Pe luna noiembrie mi-a venit una de 40.781", a spus părintele, marţi seară, la Antena 3.

Centrul social de la Mânăstirea Dumbrava, facturi de 1 miliard de lei vechi la gaze. Părintele Vasile Crişan: "Am rămas stupefiat"
de Silvia Preda    |    11 Ian 2022   •   22:43

"Pe luna noiembrie mi-a venit una de 40.781 şi acum astăzi a venit una de 62.503 lei", a spus părintele Vasile Crişan de la mânăstirea Dumbrava.

"Pe lângă mânăstire avem aşezământul social Sfânta Veronica în care sunt mai multe module de asistenţă socială. Două case de bătrâni, una la Teiuş una la Dumbrava.

La Dumbrava pe luna noiembrie mi-a venit 40.781. Deşi domnul ministru a fost aseară în direct, a explicat, eu sunt convins că se rezolvă, dar astăzi mi-a venit o factură şi am rămas stupefiat de 62.503 lei.

Deci peste 1 miliard în două luni, asta e numai gazul.

Nu mai pun curentul, nu mai pun apa", a spus părintele Vasile Crişan de la Mânăstirea Dumbrava, judeţul Alba.

Părintele Vasile Crişan: Nu am avut factură mai mare de 14.000 de lei la gaz

Părintele spune că pentru bătrâni nu primește nimic de la stat. "Pentru casa de bătrâni nu primesc 5 bani. Am bătrâni care nu au pensie", a mai spus Vasile Crişan.

Întreg complexul de la Mănăstirea Dumbrava a fost construit din donațiile celor binevoitori.

Credincioșii sunt cei care ajută constant cu alimente și haine copiii și bătrânii din cadrul centrului.

Părintele Vasile Crişan spune că are încredere că situaţia se va rezolva.

Ministrul Energiei a declarat că furnizorii care au emis facturi fără compensare sunt obligaţi să le refacă.

Mai mult, acesta a explicat că românii care au plătit deja aceste facturi, cu preţuri mărite, trebuie să îşi primească banii înapoi, iar sancţiunile pentru furnizori ar putea ajunge până la ridicarea licenţei. 

×
Parteneri
Fraţii Tate, eliberaţi din închisoare şi plasaţi în arest la domiciliu
x close