Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dana Budeanu, revoltă privind creşterea pensiilor: "Bătrânii României se trezesc zi de zi morți de foame, de frig şi de boală"

Dana Budeanu, revoltă privind creşterea pensiilor: "Bătrânii României se trezesc zi de zi morți de foame, de frig şi de boală"

Dana Budeanu a comentat neînțelegerile din coaliţia de guvernare privind procentul pentru creşterea pensiilor. Aceasta acuză politicienii că îşi bat joc de pensionari şi prin aceste scandaluri nu fac decât să piardă din vedere un lucru foarte important pe care îl vor cere la alegeri. Iată ce mesaj le transmite.

Dana Budeanu, revoltă privind creşterea pensiilor: "Bătrânii României se trezesc zi de zi morți de foame, de frig şi de boală"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2022   •   23:48

Este scandal în coaliţia de guvernare pe procentul pentru creşterea pensiilor. Mai exact, mai mulți liberali au sărit la gâtul lui Nicolae Ciucă în momentul în care acesta a anunţat o creștere de doar 6,2% a tuturor pensiilor, respectiv acordarea de ajutoare celor cu venituri mici, arătând ca așa ar fi agreat cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Anunțul lui Ciucă a generat o revoltă în ședința liderilor. 

Întrebată despre aceste neînțelegeri, Dana Budeanu a precizat că astfel guvernanţii îşi arată clar interesul care nu este în favoarea cetățeanului, obligat zi de zi să facă faţă crizelor multiple care au lovit România.

"Este doar despre asta. Atenție, ei nu se întâlnesc după aceea şi zic ce să facem, mă, pentru oamenii ăștia amărâți de care ne pasă, pe care vrem să îi ajutăm. Nu, ei de dimineață până seara postează pe Facebook, se filmează ori aici, ori la Parlamentul European, spun numai minciuni și aberații.

Toate-s niște tâmpenii nu înseamnă nimic pentru țară, concret.

Problema lor este, cum a fost și la locale, procentul PSD. Asta e marea problemă. Nu-i interesează de oameni. Aici, eu am o problemă și cu PSD-ul, nu înțeleg chestia asta.

Sunt partenerii de guvernare, trebuie să ne purtăm cu mănuși. De ce să mă port, mă, cu mănuși? Eu am timp să mă pot cu mănuși? Sunt în situația în care sunt cu țara. Pac, direct capac, nu există!

Dana Budeanu: "România se prăbușește pentru că nu are un lider"

Domnul Ciolacu, pe mine nu mă interesează să îmi spuneți că "noi nu mai suntem ca înainte, un partid cu un singur lider".

Aproape că a zis că suntem ca un ONG. Domne, uitați-vă bine la mine, eu și orice om din țara asta care merge la vot vrea să se ducă să voteze cu unii care au un lider.

Noi suntem de 10 ani într-o țară fără lideri. Eu vreau un lider! Uitați-vă în Florida! Poftim, vă dau exemplu de la partenerul strategic. L-aţi ascultat pe guvernatorul Floridei?

Păi ăla stă să-i spună nu știu care de la Sănătate, nu știu ce neterminat din ăsta pensat ce să facă? Nu! Ăla vine și spune 4 propoziții și a plecat acasă. Restul trebuie să se alinieze.

Eu asta vreau să votez ca cetățean. M-am săturat de chestia asta cu suntem toți șefii. Uitați-vă la PNL cinșpe președinți, 100 de miniștri, 300 de guverne. Asta înseamnă să n-ai șef! Înseamnă că țara se prăbușește.

Dana Budeanu: "Eu vreau să votez un partid care are un şef adevărat"

Nu. Eu vreau să votez un partid care are șef, care are lider, care dă ordine, liderul respectiv, și unde toţi stau înghețați!

Păi a plecat Dîncu, nu-l halesc, dar aici a fost o greșeală foarte mare a PSD-ului! (...)

Adică, cum cedezi? Ce înseamnă ăsta? Păi hai să luăm pe miniștrii PNL. E vreunul dat afară? Păi, nu au făcut nimic, e dezastru, nici nu ştiu cum îi cheamă şi nu îi dă nimeni afară. Adică e foarte important aspectul ăsta.

Pentru că cine conduce țara asta? Eu am zis că Marcel Ciolacu. Păi Ciolacu e președintele celui mai mare partid din România care astăzi în sondaj e lider.

Păi cine conduce România, nu ăia care au cel mai mult? Păi tu cât ai Gorghiu în sondaj, că mai mult am eu! Dacă mă măsoară mâine cineva am mai mult decât Gorghiu!

Dana Budeanu: "Bătrânii României se trezesc zi de zi morți de foame, de frig şi de boală"

Cine sunteți voi, ce-ai făcut tu în politică? Din păcate sunt foarte mulți bătrâni care se trezesc morți azi din cauza guvernării de dreapta din ultimii 2 ani.

Sunt foarte mulți bătrâni care se trezesc morți de frig, de foame și de boală.

Majoritatea politicienilor nu știu nimic. Eu nu știu dacă ei au dimensiunea suferinței oamenilor și ca s-o ai, tu trebuie să stai printre ei.

E foarte greu să simți!  Eu cred că oamenii care au 400 de lei pensie și supraviețuiesc sunt îngeri, pentru că Dumnezeu are grijă de ei și i-a făcut îngeri ca să nu moară.

Da, că altfel n-ai cum cu 400 de lei, nu știu ce înseamnă asta. Nu știu ce înseamnă nici cu 1.200 de lei să trăiești. Dar dacă tu, ca politician, ai lua 1.200 de lei, care înseamnă șireturile de la adidaşii Rareș Bogdan?

Dana Budeanu, apel la guvernanţi: "Trăiți şi voi cu 1.200 de lună!"

În momentul în care tu ai luat acei 1.200 de lei  şi ești tu cu ei în living, descurcă-te și după aceea fi suficient de nesimțit și du-te în continuare la Parlament și mănâncă foarte bine.

Cum este normal să mănânci. Eu nu spun asta. Dar trăiește cu 1.200 de lei pe lună? Da, trăiește cu 2.000 de lei pe lună, nu o să puteţi.

Trăiți cu pensia mamei lui Rareș Bogdan, voi politicieni pe lună. Trăiţi cu 3.500 de lei cu copil, cu de toate. Pentru că, atenție, Rareș Bogdan 3.500 de lei nu știu dacă știi este și salariul multor categorii de oameni, multor categorii.

Oamenii așa trăiesc în România, așa pur și simplu. Plătesc căldura, iau de toate, duc copilul la şcoală, ia medicamente dacă se îmbolnăvește. 

Așa cum sunt pensionari, ca mama domnului Bogdan, așa sunt milioane și milioane de angajați care trăiesc cu acești bani", a spus Dana Budeanu, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Dana Budeanu cresterea pensiilor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close