Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu dezvăluie agenda ascunsă a Guvernului: "Este o ticăloşie! Populaţia nu va rezista la aşa ceva"

Marcel Ciolacu dezvăluie agenda ascunsă a Guvernului: "Este o ticăloşie! Populaţia nu va rezista la aşa ceva"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a comentat joi la Sinteza Zilei, agenda ascunsă a actualei guvernări care până acum pare că sărăcește ţara. „Este o înșelăciune făcută românilor cu bună știință”, spune liderul social democraţilor.

Marcel Ciolacu dezvăluie agenda ascunsă a Guvernului: "Este o ticăloşie! Populaţia nu va rezista la aşa ceva"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    26 Aug 2021   •   21:49

Marcel Ciolacu a explicat strategia prin care actuala guvernare a crescut prețurile ducând România la un prag de îndatorare care, pe termen lung, va fi greu de suportat.

„Ceea ce fac ei este o ticăloșie făcută de niște ticăloși. Ca să umfli PIB-ul la care se raportează datoria externă, deci să scazi sub 50% datoria externă, să nu aplice Legea 69 poți să faci un singur lucru să sărăcești un popor întreg. Cum? Dai drumul la inflație și lași prețurile să crească. Cu alte cuvinte, cumperi aceleași lucruri dar mult mai scump.

PIB-ul României va crește cu 4% numai din inflație cu aceste creșteri de 21% la energie, 24% la gaze, 6 lei motorina, care vor duce în cascadă la alte creșteri.

Şi atunci, domnul Cîțu care are deficit de cont curent de 7% estimat va continua să o facă împrumuturi ocolind legea românească, Legea 69 a responsabilității bugetar financiar fiscală.

O treime dintre români sunt în pragul sărăciei

Odată sărăcești prin inflație şi BNR-ul va fi obligat să mărească dobânda de referință, va trebui crescută. Deci fiecare român pierde 285 lei. Îţi vine dobânda mai mare, ai un deficient de cont curent pe care trebuie să îl alimentezi cu minimum 15 miliarde de euro anual, de 7%.

Ai un deficit comercial, culmea la produsele alimentare de bază, România exporta nu avea deficit, avea pe plus, asta este raportul dintre export și import.

În momentul în care s-a mărit deficitul faţă de anul trecut cu 20% atunci vine o presiune pe schimbul valutar. Românii vor cumpăra și euro unde plătesc utilități, chirii sau dobânzi vor cumpăra mai scump și euro.

Deci este o cascadă întreagă, un plan bine pus la punct de acest guvern ca să poată să se împrumute în continuare din exterior.

"Unde vor să ducă România? Populația nu va putea rezista la aşa ceva"

În primele 6 luni România a plătit 8,6 miliarde de lei dobânzi. Între timp a mai luat un împrumut de trei miliarde de euro. Asta înseamnă că până la sfârșitul anului România va plăti 20 de miliarde de lei numai dobânzi respectiv patru miliarde de euro dobânzi, fără rate, fără să rambursăm.

Unde vor să ducă România? Populația nu va putea rezista la aşa ceva.

Este o înșelăciune făcută românilor cu bună știință

Ați văzut ce a zis prim ministrul că de la 1 ianuarie se gândește cum să facă să mai stopeze prețurile pentru că el trebuie să îşi construiască bugetul viitor. Este o înșelăciune făcută românilor cu bună știință.

Până acum eu i-am crezut incompetenți total. Nu, sunt și ticăloși. Au un plan foarte bine pus la punct ca pe urmă să încerce să vină cu alte soluții și să relaxeze.

Nu recalculează nicio pensie, nu măresc absolut nimic, nu poate să facă absolut nimic pentru că au un plan foarte bine pus la punct ca să facă în continuare cele mai scumpe împrumuturi din Europa", a spus Marcel Ciolacu la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close