Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Oana Zamfir, dezvăluiri despre înţelegerile ascunse care au permis jafurile din România. Cine a vândut ţara pe nimic

Oana Zamfir, dezvăluiri despre înţelegerile ascunse care au permis jafurile din România. Cine a vândut ţara pe nimic

Oana Zamfir, jurnalist Antena 3 CNN, a dezvăluit o serie de informaţii care au permis accesul prin lege la resursele României. Iată cine ne-a vândut ţara pentru nimic.

Oana Zamfir, dezvăluiri despre înţelegerile ascunse care au permis jafurile din România. Cine a vândut ţara pe nimic
Sursa foto: Gettyimages | Getty Images / Stringer
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2022   •   23:19

În ediția de miercuri seara jurnalistul Antena 3 CNN, Oana Zamfir a dezvăluit cum marile bogații ale României au fost date pe nimic. Iată cine ne-a vândut ţara şi la cine ajung 400 de miliarde de metri cubi de gaze din Marea Neagră.

"Hai să derulăm șirul până în zilele noastre ca să vedem că am ajuns și mai rău.

Momentul T0, momentul în care un proiect de lege, făcut din neant şi sub semnătura premierului Mihai Tudose, din neant. Nimeni n-a știut cum a fost elaborat acest proiect de lege. Surse politice importante la momentul respectiv spuneau că pe masa lui Tudose a fost pus acest proiect de către o companie de avocatură care a reprezentat OMV.

Deci pe față, direct. Ce proiect de lege a mai trecut vreodată într-o săptămână de Senatul României? O lege de o asemenea importanță a trecut într-o săptămână de Senatul României.

Acesta este momentul T0, proiectul de lege nu dădea nimic statului român. Se ajunge la Camera Deputaților unde se schimbă radical. Și meritul este al lui Iulian Iancu, cel făcut KGB-ist în toate fițuicile propagandiste.

Și sunt convinsă că pe bani mulți, că o astfel de voce trebuia compromisă, anihilată. Da, este omul lui Putin că apăra statul român.

Deci se întoarce roata în acest proiect. Statul român urma să primească 70 % din cantitatea extrasă, investitorii 30 %. Nu rămâne aşa. În urma presiunilor acelor numiți investitori ai companiilor, printre care OMV lider de pluton, este mitraliată această variantă și se ajunge la 60 statul român şi 40 ei.

Aici erau însă și lucruri extrem de importante privitoare la impozitare, privitoare la rigorile pe termen lung referitoare la această lege. Și ajungem la varianta în care nici așa nu este bine cu 60-40.

Şi în vremea domnului Orban, cu Virgil Popescu, ministrul Energiei, se inversează raportul și statul român rămâne cu 40 și investitorii cu 60.

Şi nu numai că se inversează raportul, dar i se dă OMV-ului dreptul de a exporta gazele, care nu era în formele anterioare ale legii.

Gazul produs cu 50 de lei ajunsese să fie vândut cu 1.500 de lei!

Și se ajunge astfel încât până la ordonanța de acum, care a plafonat prețul gazelor. Gazul produs cu 50 de lei ajunsese să fie vândut cu 1.500 de lei, 3000 %. Vindeau cu 1.300 cereau 1.500. Şi a venit această plafonare, care sigur a fost un cutremur pentru domniile lor.

Acestea s-au produs pentru că aceste companii au pus în România nu doar presiune sub amenințările astea nu intrați în UEnu intrați în Schengen, nu intrați nicăieri, ci pentru că au cumpărat la greu oameni politici care au fost devoalați inclusiv pe parcursul dezbaterii acestor legi.

Există, și o să documentez acest lucru și o să îl prezint în emisiunile viitoare. Există un om politic extrem de important astăzi care, cu un bilețel luat de la reprezentantul OMV-ului, a băgat un amendament în lege de a aruncat totul în aer.

O să vin în edițiile viitoare cu acest moment, pentru că el, urmele lui au rămas în Parlamentul României. Momentele acelea sunt filmate și o să le dezgrop că este momentul să umblăm la tot și să vedem cine sunt cei care au vândut România angro.

Mai mult decât atât, ce s-a demonstrat de atunci încoace și nu există nici procuror pentru asta, nici răspundere politică, nimeni. Ce s-a demonstrat? Romgazul nostru avusese platforma Gloria, Romgazul nostru inclusiv în anii ăștia contemporani nouă, în 2015, anunța că a mai descoperit un perimetru de 30.000 de metri cubi și așa mai departe.

Ce s-a întâmplat în momentul în care Exon Mobil s-a retras din proiect, că nu i-a convenit să dea statului român? A cumpărat Romgaz. Deci, Romgaz, iată că putea să intre într-un astfel de proiect prin care să extragă gazele din Marea Neagră.

Dar, ai noștri au fost foarte ocupați să ne explice că nu putem, că nu suntem în stare, că nu avem experiență, că trebuie să vină investitorii străini.

Şi când investitorul străin și-a luat tălpășița, iată că Romgazul putea. Şi ce interesant aici de unde a luat Romgazul împrumutul să se asocieze cu OMV în Neptun Deep. Fix 325 de milioane de euro fix de la cele două bănci austriece, că alte bănci nu mai există în România.

Sunt atât pe față lucrurile astea și atât de mare omerta, încrengătura între și sunt fără niciun dubiu, aici nu se puteau petrece lucrurile astea fără să se atingă nimeni de ei.

Aici este o cârdășie la nivel statal care cuprinde toată sfera cumpărarea decidenților, presarea decidenților, compromiterea opozanților (...)

Problema este de ce țara asta n-a avut niciun fel de rezistență? Noi eram ăia tăvăliți cu marea corupție. Niciun fel de rezistență nici din partea poporului, dar n-am avut nici oameni de stat niciodată care să se adune și să împiedice mizeria asta uriașă.

Cum a ajuns România de a avea rezerve uriașe în Marea Neagră", a explicat jurnalistul Antena 3 CNN, Oana Zamfir în emisiunea Sinteza Zilei.

Materialul video la care face referire jurnalistul Antena 3 CNN, Oana Zamfir poate fi văzut în materialul de mai jos.

 

 

×
Subiecte în articol: Oana Zamfir jaf OMV
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close