Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ştia Armata Română că Băsescu este colaborator al Securităţii? Răspunsul generalului Eugen Bădălan

Ştia Armata Română că Băsescu este colaborator al Securităţii? Răspunsul generalului Eugen Bădălan

Generalul (r) Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major General al Armatei Române, a clarificat dacă Armata Română avea informaţii că Traian Băsescu este colaborator al Securității.

Ştia Armata Română că Băsescu este colaborator al Securităţii? Răspunsul generalului Eugen Bădălan
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2022   •   00:16

"Direcția de Protecţie şi Siguranță Militară din cadrul Direcției Generale de Informaţii a Apărării, în momentul în care a apărut acestă problemă a pus la dispoziție un document care se găsea în posesia acestei Direcții, dar care nu aveam nicio substanță.

Prin acel document se făcea doar demonstrația că pe timpul studenției (n.r. Traian Băsescu) a fost recrutat de către organele de Securitate. Dar atât şi nimic mai mult.

Acest document, Direcția Generală de Informaţii a Apărării l-a pus la dispoziția organelor care l-au solicitat la acel moment şi a devenit şi public. 

Chestiunea aici mi se pare un pic mai amplă pentru că a făcut fals în declarații care este o infracțiune şi trebuie să plătească.

Numai că eu îmi pun întrebarea: cum poate fi calificată eroarea materială făcută de cei de la CNSAT care i-au dat documente că nu a făcut poliţie politică? 

Cum poate fi calificată atitudinea celor care au ştiut cu exactitate că a făcut poliţie politică?

Şi mai pun şi o altă problemă: Organele de cercetare penală care au trimis în instanţă mulţi nevinovaţi pe vremea lui şi în care instanțele au dovedit ulterior, după ce le-a nenorocit carierele, viaţa, familia, că nu au fost vinovați, aceleași organe de cercetare penală au stat deoparte întotdeauna cu ceea ce a făcut el şi grupul lui.

Astea sunt întrebări la care cineva într-o zi va trebui să ne dea nişte răspunsuri mulțumitoare", a spus generalul (r) Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major General al Armatei Române, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Petiţie pentru demisia lui Traian Băsescu din Parlamentul European: "România nu poate fi reprezentată de un mincinos"

O petiţie pentru demisia lui Traian Băsescu din Parlamentul European a fost deschisă pe platforma change.org, după ce fostul preşedinte a fost declarat oficial şi definitiv colaborator al Securităţii.

Petiţia a fost iniţiată de Helen Andone, membru al platformei change.org şi se numeşte "Europarlamentarul Traian Băsescu, România – demisionează acum din Parlamentul European"

"Nu avem nevoie de politicieni mincinosi, de fosti colaboratori ai fostei poliții secrete de securitate, în Parlamentul European!

Fostul președinte al României Traian Băsescu a fost declarat colaborator al fostei poliții secrete de securitate prin hotărârea definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României! România a fost condusă de un regim comunist dur de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial până în 1989, iar sistemul său de poliție secretă a fost responsabil pentru zeci sau chiar sute de mii de morți.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, a decis, miercuri, 23.03.2022 Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care a menținut astfel decizia primei instanțe. Decizia este definitivă. Băsescu a fost acuzat că a dat declarații sub numele conspirativ „Petrov”. El trebuie înlocuit imediat cu un alt europarlamentar care, spre deosebire de el, este în conformitate cu „următoarele principii generale de conduită ale Parlamentului European: dezinteres, integritate, deschidere, diligență, onestitate, responsabilitate și respect pentru reputația Parlamentului”. Codul de conduită pentru deputații în Parlamentul European

A menține pretinsa nevinovăție în timpul mandatului de europarlamentar este un drept fundamental, dar dacă vinovăție rezultă dintr-o hotărâre definitivă (dupa nenumarate condamnări anterioare), atunci consecința trebuie să fie demisia imediată. O astfel de negare, contrazisă de o hotărâre definitivă, ar fi condus la demisia oricărui Membru al Parlamentului European, deci unde este demnitatea domnului Basescu acum sau ce a mai rămas din ea?

Trebuie să cerem ca el să demisioneze acum. Avocatul lui Traian Băsescu a declarat că clientul ei își va păstra scaunul de europarlamentar, în ciuda unei hotărâri judecătorești care confirmă că a colaborat cu temuta poliție secretă în epoca comunistă. Când vi se dovedește definitiv că ați colaborat cu Securitatea ca poliție politică, sunt necesare două gesturi minime:

1. Traian Băsescu să-și ceară scuze poporului român. Din cauza a ceea ce a făcut și pentru că ne-a mințit atât de mult timp.

2. Traian Băsescu demisionează din Parlamentul European. România nu poate fi reprezentată de un mincinos!", se arată în descrierea petiţiei.

Petiţia poate fi semnată aici!

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close