Antena 3 Externe Aproape 60 de persoane găsite înecate: ”20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”

Aproape 60 de persoane găsite înecate: ”20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”

de Laura Dinu    |    27 Iul 2021   •   09:52
Aproape 60 de persoane găsite înecate: ”20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”
Sursa foto: pixabay

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), aproximativ 60 de migranți care intenționau să ajungă în Europa s-au înecat, luni, într-un naufragiu, în largul Libiei.

„Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms”, a anunțat OIM. Oraşul Khoms este situat la 120 de kilometri de Tripoli, pe coasta de vest a Libiei.

„Supraviețuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”, au mai spus reprezentanții OIM pe contul de Twitter. Aceștia au vorbit despre „o altă tragedie” pe această „rută periculoasă”.

În imaginile prezentate de organizație se văd echipe de salvare care distribuie apă şi alimente supraviețuitorilor, care par a fi din țări africane.

Potrivit OIM, numărul migranților care au murit pe mare încercând să ajungă în Europa s-a dublat anul acesta. Numai în Marea Mediterană, aproape 900 de persoane au murit, scrie Mediafax. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close