Antena 3 CNN Externe A fost identificat agentul letal care i-a ucis pe cei 21 de tineri într-un bar, în Africa de Sud

A fost identificat agentul letal care i-a ucis pe cei 21 de tineri într-un bar, în Africa de Sud

O substanță chimică letală a fost identificată drept cauză posibilă în cazul decesului a 21 de tineri într-un bar din East London, Africa de Sud.

A fost identificat agentul letal care i-a ucis pe cei 21 de tineri într-un bar, în Africa de Sud
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    20 Iul 2022   •   09:50

Este vorba despre metanol, un compus toxic folosit ca solvent, pesticid sau combustibil, și care este, uneori, confundat cu alcoolul casnic sau etanolul.

Incidentul din East London s-a petrecut la finele lunii trecute și a fost amplu mediatizat de presa internațională.

Metanolul a fost depistat în cadavrele tuturor victimelor găsite la fața locului.

"Se face o analiză a nivelurilor de metanol, pentru a se stabili dacă acest compus ar putea fi cauza finală a deceselor", a declarat dr. Litha Matiwanr, director adjunct pentru servicii medicale la nivelul provinciei Eastern Cape.

Autoritățile așteaptă rezultatele concludente din partea unui laborator din Cape Town, a adăugat ea.

Nu este clar, deocamdată, cum au ajuns victimele să ingereze metanol.

Cele mai multe dintre cele 21 de cadavre ale unor persoane cu vârste între 13 și 17 ani au fost găsite la primele ore ale dimineții de 26 iunie în localul Enyobeni din municipalitatea East London.

Victimele erau prăbușite pe mese și pe canapele.

Alte persoane au decedat în timp ce încercau să ajungă la spital.

Decesele din bar, fără legătură cu alte crime în masă, în care s-au folosit arme de foc

Anchetatorii se vor ghida după rezultatele finale ale analizei toxicologice pentru a decide dacă vor fi formulate acuzații penale în cazul celor 21 de decese, a declarat Bheki Cele, ministrul sud-african pentru forțele de poliție.

Proprietarul cârciumii și dintre unii angajați au fost arestați, dar au fost ulterior eliberați pe cauțiune, fiind acuzați de încălcarea legilor privind comerțul cu băuturi alcoolice, inclusiv vânzarea de băuturi alcoolice către minori.

La ceremonia funerară organizată pentru victimele de la Enyobeni, președintele sud-african Cyril Ramaphosa a promis că guvernul său va lua măsuri pentru a preveni servirea cu alcool a persoanelor care nu au vârsta legală de 18 ani.

Decesele în masă din East London sunt, cel mai probabil, fără legătură cu alte incidente mortale petrecute în trei baruri din Africa de Sud, la începutul acestei luni, în care au fost ucise prin împușcare de 22 de persoane.

În cel mai grav dintre aceste atacuri armate, mai mulți bărbați au deschis focul într-un bar din Soweto, ucigând 16 oameni.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close