Antena 3 CNN Externe Atac cu rachete asupra ambasadei SUA din Bagdad

Atac cu rachete asupra ambasadei SUA din Bagdad

Rachetele au fost lansate marţi seara, la Bagdad, într-o zonă unde se află Ambasada Statelor Unite ale Americii. Sistemul anti-rachetă al ambasadei a ripostat.

Atac cu rachete asupra ambasadei SUA din Bagdad
de Claudia Popovici    |    17 Noi 2020   •   23:40

Jurnaliştii din Bagdad au fost alertaţi de zgomotele puternice venite de la mai multe explozii din "Zona Verde” (Green Zone). După explozie sistemul anti-rachetă al Ambasadei SUA, C-RAM, a fost activat.

Zona Verde din Bagdad găzduiește sediul guvernului irakian, dar și mai multe ambasade, printre care și cea a Statelor Unite.

 

A fost vorba de două rachete Katiusha lansate asupra Ambasadei SUA, scrie Washington Post.

Potrivit Euronews, există doi răniți, dar nu se cunoaște starea lor.

 

 

Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a ordonat, marţi după-amiază, reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak până la jumătatea lunii ianuarie, anunţă Christopher Miller, secretarul interimar al Apărării.

El a mai precizat că numărul militarilor americani din Afganistan va fi redus de la 4.500 la 2.500, iar efectivele militare din Irak vor fi reduse de la 3.000 la 2.500 de membri.

Diminuarea efectivelor va avea loc înainte de data de 15 ianuarie 2021, a precizat şeful Pentagonului, citat de publicaţia The Hill şi de postul NBC News.

"Nu suntem adepţii războaielor perpetue, ar fi în antiteză cu ceea ce susţinem (...). Am îndeplinit sarcinile, acum este vremea să revenim acasă", a argumentat Christopher Miller într-o scrisoare adresată militarilor americani.

Donald Trump pledase încă din campania electorală din 2016 pentru "oprirea ridicolelor războaie fără sfârşit", şi pentru retragerea trupelor americane din zonele de operaţiuni externe.

 

 

×
Subiecte în articol: SUA rachete Bagdad
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close