Antena 3 CNN Externe Atac cu RACHETE la aeroportul din Damasc. Un avion comercial a fost LOVIT

Atac cu RACHETE la aeroportul din Damasc. Un avion comercial a fost LOVIT

Atac cu RACHETE la aeroportul din Damasc. Un avion comercial a fost LOVIT
03 Mai 2013   •   16:07

Două rachete au fost lansate de insurgenţi, vineri, spre aeroportul internaţional din Damasc, lovind un avion care era staţionat şi un rezervor de kerosen, anunţă agenţia oficială SANA, citată de AFP.
   
"Una dintre rachete a lovit un rezervor de kerosen, iar alta un avion comercial care era staţionat şi care a suferit daune importante", adaugă agenţia SANA, precizând că traficul aerian se desfăşoară normal şi că incendiul a fost stins.
   
Forţele opoziţiei au revendicat în mai multe rânduri atacuri împotriva aeroportului din Damasc. Este prima dată când atacul este anunţat de presa oficială a regimului de la Damasc.
   
Şoseaua din apropierea aeroportului din Damasc este situată pe una dintre liniile frontului dintre trupele regimului şi insurgenţi.
   
În noiembrie 2012, traficul aerian a fost întrerupt scurt timp din cauza luptelor violente din apropierea aeroportului.
   
Siria se confruntă, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 70.000 de morţi.
   

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close