Antena 3 CNN Externe Atacuri aeriene violente împotriva teroriştilor SI. Reacţia lor este extrem de dureroasă pentru Occident

Atacuri aeriene violente împotriva teroriştilor SI. Reacţia lor este extrem de dureroasă pentru Occident

Atacuri aeriene violente împotriva teroriştilor SI. Reacţia lor este extrem de dureroasă pentru Occident
de O.P.    |    23 Sep 2014   •   07:12

Un turist francez a fost răpit de terorişti în Algeria. Aceştia ameninţă că-l vor executa dacă Franţa nu pune capăt atacurilor asupra Statului Islamic din Siria şi Irak.

Jihadiştii revendică şi un atac asupra unei baze a armatei irakiene, în care 40 de soldaţi au fost ucişi iar alte câteva zeci au fost luaţi prizonieri.
Franţa, Statele Unite şi aliaţii lor nu renunţă, totuşi, la lupta împotriva Statului Islamic: dimpotrivă, din această noapte au început atacuri aeriene şi împotriva bazelor grupării din Siria, nu doar din Irak.

Gruparea algeriană "Soldaţii Califatului" a anunţat răpirea lui Hervé Gourdel printr-o înregistrare postată pe internet. Răpitorii ameninţă că-l vor executa dacă Franţa nu încetează, în 24 de ore, raidurile aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic din Irak.

Francezul de 55 de ani, fotograf şi ghid turistic, a fost capturat în timpul unei drumeţii în munţii din estul Algeriei. Cu doar câteva ore înainte, Statul Islamic făcuse un apel la uciderea cetăţenilor din ţările occidentale care luptă împotriva sa.

Dacă întâlniţi un necredincios american sau european, mai ales dintre francezii cei răi şi spurcaţi, sau un australian, un canadian sau orice alt necredincios din ţările coaliţiei împotriva Statului Islamic, aveţi credinţă în Allah şi omorâţi-l în orice fel puteţi.

Forţele Statului Islamic au ucis, zilele trecute, zeci de soldaţi irakieni, la doar câteva zeci de kilometri de Bagdad. Teroriştii sunniţi au invadat şi regiunea locuită de kurzii din Siria, dintre care peste 130 de mii s-au refugiat în Turcia. Mulţi dintre ei doresc, acum, să revină în patrie pentru a se alătura luptei împotriva Statului Islamic.

Guvernul Turciei a precizat că se va limita să-i ajute pe refugiaţi şi nu va lua parte la acţiunile militare contra Statului Islamic. Unităţile de securitate turce i-au respins, chiar, cu forţa pe tinerii kurzi care încercau să treacă în Siria pentru a-i înfrunta pe islamişti.

Trupele kurde afirmă că au oprit, totuşi, ofensiva Statului Islamic, dar luptele continuă.

×
Subiecte în articol: statul islamic terorism
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close