Antena 3 Externe "Au VĂZUT avionul!". Noi informaţii de ultimă oră despre aeronava dispărută în urmă cu 10 zile

"Au VĂZUT avionul!". Noi informaţii de ultimă oră despre aeronava dispărută în urmă cu 10 zile

de O.P.    |    19 Mar 2014   •   08:34
"Au VĂZUT avionul!". Noi informaţii de ultimă oră despre aeronava dispărută în urmă cu 10 zile

Poliţia din Maldive examinează mărturiile postate pe un site de ştiri local, potrivit cărora locuitorii au văzut "un avion mare care zbura la altitudine joasă în ziua misterioasei dispariţii a zborului MH370.

Într-un comuicat postat marţi seara, poliţia a anunţat că examinează informaţiile de pe un site de Internet al presei locale, Haveeru, potrivit căruia locuitorii au văzut un avion mare care survola o insulă izolată a arhipelagului, Kuva Huvadhoo, la 8 martie.

"Poliţia analizează informaţiile din presă care arată că un avion care zbura la altitudine joasă a fost văzut deasupra Kuda Huvadhoo", potrivit acestui comunicat.

Mai multe piste false au fost deja explorate după mărturiile oamenilor care afirmau că au văzut avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines dispărut misterios cu 239 de persoane la bord. Avionul a decolat din Kuala Lumpur sâmbătă, 8 martie, ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României) în direcţia Beijing.

Martorii oculari citaţi de site-ul Haveeru afirmă că au văzut un avion cu benzi roşii îndreptându-se către punctul sudic al arhipelagului.

"Nu am văzut niciodată un avion zburând la o altitudine aşa de joasă deasupra insulei noastre. Am văzut hidravioane, dar acesta nu era aşa ceva. Puteam chiar să văd clar uşile", declară una dintre persoanele citate de site.

Mai mult, la cererea autorităţilor malaysiene, forţele aeriene din Thailanda au verificat, luni, informaţiile de pe radarele din regiunea de sud, a precizat Monthon Suchookorn. Ele au arătat că sâmbătă, 8 martie, "la ora 00.28, la şase minute după dispariţia zborului MH370, un aparat neidentificat zbura în direcţia sud-vest", în direcţia opusă faţă de cea prevăzută pentru avionul Boeing 777, care se deplasa pe ruta Kuala Lumpur - Beijing, a declarat el pentru AFP.

Acest orar pare să corespundă ultimei transmisii a transponderului avionului (01.21 ora Malaysiei, 00.21 ora Thailandei), undeva între coasta de est a Malaysiei şi sudul Vietnamului.

"Aparatul a mers mai departe către sud, spre Kuala Lumpur şi strâmtoarea Malacca, înainte de a se întoarce spre nord" către Marea Andaman, la vest de peninsula malaysiană, a adăugat el.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close