x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Avion prăbuşit în Marea Neagră: 92 de persoane şi-au pierdut viaţa. Posibila cauză a accidentului

de 25 Dec 2016   •   16:04
Avion prăbuşit în Marea Neagră: 92 de persoane şi-au pierdut viaţa. Posibila cauză a accidentului 127
Foto: Pixabay.com
Update: Prăbuşirea în Marea Neagră a avionului militar rus - la bordul căruia se aflau 92 de persoane - ar fi putut fi cauzată de o defecţiune tehnică sau eroarea unui membru al echipajului, dar nu poate fi vorba despre terorism, deoarece avionul era operat de militari, a declarat duminică, în ziua de Crăciun, un oficial rus, citat de news.ro.
 
Ministerul rus al Apărării anunţă că nu există supravieţuitori după prăbuşirea avionului Tu-154 cu 92 de persoane la bord. Doar patru corpuri au fost găsite până acum.
 
Update: Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat ziua de luni, 26 decembrie, drept zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic din Marea Neagră, informează AFP.

Anunţul a fost făcut după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că nu sunt indicii privind existenţa unor supravieţuitori la locul unde s-a prăbuşit avionul militar rus după ce-a decolat de la Soci (sud) cu destinaţia Siria, având la bord peste 90 de persoane, relatează AFP şi Reuters.

''Zona catastrofei avionului Tu-154 a fost determinată. Nu există indicii privind existenţa unor supravieţuitori'', a indicat ministerul într-un comunicat, citat de agenţiile ruse de presă, precizând că au fost găsite până în prezent patru corpuri neînsufleţite.

Avionul, un Tupolev Tu-154, a dispărut de pe ecranele radarelor la ora locală 5,40 (2,40 GMT), la scurt timp după decolarea sa de pe aeroportul staţiunii balneare Soci, în oraşul Adler, la Marea Neagră. El efectua un zbor regulat cu destinaţia baza aeriană rusă de la Hmeimim, aproape de Lattaquia, în nord-vestul Siriei, potrivit ministerului.
 
Update:  Ministerul rus al Apărării a anunţat că nu sunt indicii privind existenţa unor supravieţuitori la locul unde s-a prăbuşit duminică un avion militar rus după ce-a decolat de la Soci (sud) cu destinaţia Siria având la bord peste 90 de persoane, relatează AFP şi Reuters.

''Zona catastrofei avionului Tu-154 a fost determinată. Nu există indicii privind existenţa unor supravieţuitori'', a indicat ministerul într-un comunicat, citat de agenţiile ruse de presă, precizând că au fost găsite până în prezent patru corpuri neînsufleţite.

Avionul, un Tupolev Tu-154, a dispărut de pe ecranele radarelor la ora locală 5,40 (2,40 GMT), la scurt timp după decolarea sa de pe aeroportul staţiunii balneare Soci, în oraşul Adler, la Marea Neagră. El efectua un zbor regulat cu destinaţia baza aeriană rusă de la Hmeimim, aproape de Lattaquia, în nord-vestul Siriei, potrivit ministerului.
 
Update: Avionul militar rus care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră transporta 92 de persoane, dintre care peste 60 de membri ai corurilor Armatei Roşii şi directorul lor, care urmau să petreacă Anul Nou împreună cu trupele din Siria, potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de AFP.

Anterior, autorităţile ruse au indicat că numărul persoanelor aflate la bordul avionului era de 91, dintre care opt membri ai echipajului.

Lista cu pasageri publicată de către minister include 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, cunoscut pentru turneele sale în străinătate sub denumirea de corurile Armatei Roşii, opt militari, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt membri ai echipajului, nouă jurnalişti, doi înalţi funcţionari civili şi responsabila unei organizaţii caritabile, foarte cunoscută în Rusia, Elizaveta Glinka.

Avionul, care a decolat la ora locală 5,40 (2,40 GMT) din Adler, oraş situat la sud de staţiunea balneară Sochi, de la Marea Neagră, efectua un zbor obişnuit cu destinaţia baza aeriană rusă Hmeimim, în apropiere de Lattaqia, în nord-vestul Siriei, potrivit ministerului. El s-a prăbuşit la scurt timp după decolare în Marea Neagră, în largul oraşului Soci.
Update: Operaţiune de slavare în apele Mării Negre, după ce un avion militar cu 91 de persoane la bord s-a prăbuşit la scurt timp după decolare. În avion se aflau membri ai Ansamblului Alexandrov, jurnalişti şi membri ai echipajului.

 
Update: Echipele de salvare au găsit corpul neînsufleţit al uneia dintre persoanele care se aflau la bordul avionului militar rus care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră, a anunţat ministrul rus al Apărării, citat de agenţiile ruse de presă, transmite AFP.

''Corpul unei persoane moarte ca urmare a prăbuşirii avionului Tupolev-154, al Ministerului rus al Apărării, a fost găsit la şase kilometri distanţă de litoralul staţiunii Soci'', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, agenţiilor de presă locale.
 
Update: Avionul militar rus, cu 91 de persoane la bord, ce dispăruse duminică de pe ecranele radarelor, s-a prăbuşit în Marea Neagră, în apropiere de litoralul staţiunii Soci, unde au fost descoperite fragmente din avion, a indicat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile ruse de presă, relatează Reuters şi AFP.
 
''Fragmente din avionul Tu-154 al Ministerului rus al Apărării au fost găsite la o distanţă de 1,5 kilometri de litoralul oraşului Soci, la o adâncime de 50-70 de metri'', a afirmat ministerul.
 
Update: Avionul militar rus cu 91 de persoane la bord s-ar fi prăbuşit în Marea Neagră, susţine presa de la Moscova. Ministerul rus al Apărării s-a întâlnit de urgenţă pentru a organiza operaţiunile de căutare.
Ştire iniţială: Un avion de tip TU-154 aparţinând forţelor armate ruse a dispărut de pe ecranele radarelor, a anunţat duminică dimineaţă Reuters, citând BBC. Aeronava a dipărut la câteva minute după decolarea din staţiunea Soci.

Potrivit AFP, citând Ministerul rus al Apărării, la bordul avionului care a dispărut la scurtă vreme după decolarea din oraşul Adler (sud), s-ar afla 83 de persoane şi opt membri ai echipajului.

Avionul a decolat la ora locală 5,40 (2,40 GMT) din Adler, oraş situat la sud de staţiunea balneară Sochi, la Marea Neagră, pentru un zbor obişnuit cu destinaţia baza aeriană Hmeimim, din apropiere de Lattaqia, în nord-vestul Siriei, potrivit ministerului.

Aparatul transporta militari ruşi şi membri ai Ansamblului Alexandrov, unul dintre corurile armatei ruse care se deplasa în Siria pentru a participa la sărbătorile de Anul Nou la baza aeriană.

Printre pasageri se aflau şi nouă jurnalişti, a mai spus ministerul rus.

 

Sursă: Agerpres
sati