Antena 3 CNN Externe Barack Obama se va întâlni cu negociatorii israelieni şi palestinieni

Barack Obama se va întâlni cu negociatorii israelieni şi palestinieni

Barack Obama se va întâlni cu negociatorii israelieni şi palestinieni
de M.T.    |    30 Iul 2013   •   18:04

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, se va întâlni, marţi, cu negociatorii israelieni şi palestinieni, la o zi după reluarea negocierilor de pace la Washington, a anunţat un oficial de la Casa Albă, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Obama se „întâlneşte cu principalii negociatori ai celor două tabere în această dimineaţă", a precizat oficialul pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

Sursa citată nu a oferit detalii despre întâlnire, care nu figurează în programul oficial al preşedintelui SUA.

După trei ani de impas, negocierile directe israelo-palestiniene au fost reluate luni seară, la Washington, sub egida Statelor Unite.

Israelul şi Autoritatea Palestiniană au convenit să poarte negocieri cel puţin nouă luni, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Luni, Barack Obama a salutat reluarea negocierilor israelo-palestiniene, apreciind că este vorba de un moment „promiţător" şi avertizând că cele două părţi vor avea de făcut „alegeri dificile".

„Partea cea mai dificilă abia urmează şi sper că atât israelienii, cât şi palestinienii vor aborda discuţiile cu bună-credinţă, cu determinare şi atenţie sporită", a spus Obama.
   
La rândul său, ministrul israelian al Justiţiei, Tzipi Livni, emisarul ţării sale la negocieri, a anticipat că discuţiile vor fi „dificile şi problematice".


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close