Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru Boris Johnson. Poliția investighează petrecerile organizate în pandemie la cabinetul premierului

Lovitură pentru Boris Johnson. Poliția investighează petrecerile organizate în pandemie la cabinetul premierului

Poliția Metropolitană a lansat o investigație cu privire la petrecerile organizate în timpul pandemiei la cabinetul prim-ministrului Boris Johnson, transmite BBC.

Lovitură pentru Boris Johnson. Poliția investighează petrecerile organizate în pandemie la cabinetul premierului
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Ian 2022   •   13:47

Informația vine după ce Johnson a anunțat, săptămâna trecută, sfârșitul restricțiilor pandemice în Anglia și părea că a supraviețuit scandalului politic în care inclusiv membri ai Partidului Conservator, de guvernământ, i-au cerut demisia.

Comisarul de poliție Cressida Dick a precizat că investigatorii caută "potențiale încălcări ale regulilor COVID-19" în Downing Street (cabinetul premierului, n.r.) și Whitehall (sediul guvernului britanic, n.r.).

Dick a arătat că ancheta poliției vine ca rezultat al informațiilor furnizate de echipa investigativă guvernamentală, condusă de funcționarul public Sue Gray.

Ancheta condusă de Gray va continua dar nu este clar dacă investigația desfășurată în paralel de poliție va duce la întârzierea publicării concluziilor. 

BBC remarcă faptul că știrea privind investigația polițienească vine după ce au apărut noi acuzații legate de organizarea unei petreceri de ziua de naștere a premierului în luna iunie 2020.

Biroul prim-ministrului a confirmat că personalul de la cabinetul lui Johnson s-a adunat în Downing Street 10 pentru a-l sărbători pe premier de ziua lui, într-un moment în care Anglia se afla în primul lockdown pandemic.

Însă membrii guvernului au contestat informațiile legate de numărul persoanelor prezente și au făcut apel la "răbdare" până ce ancheta condusă de Sue Gray va stabili faptele.

BBC notează că investigația poliției s-ar putea solda, eventual, cu amenzi la adresa participanților și nu cu procese penale mari sau trimiteri la închisoare.

Pe de altă parte, noua investigație înseamnă că subiectul rămâne în atenția publică iar asta implică riscul unui cost politic, chiar dacă, momentan, nu este clar care dintre evenimente sunt investigate, dacă Boris Johnson a participat la acestea sau dacă acesta va fi audiat de poliție.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close