Antena 3 CNN Externe Britanicii, supăraţi că imigranţii români acceptă să lucreze pentru o treime din salariul minim

Britanicii, supăraţi că imigranţii români acceptă să lucreze pentru o treime din salariul minim

Britanicii, supăraţi că imigranţii români acceptă să lucreze pentru o treime din salariul minim
Sursa foto: muncitor
16 Feb 2009   •   12:11

Britanici sunt nemulţumiţi că muncitorii străini, în special cei din România, Bulgaria şi Albania, acceptă să lucreze pentru 25 de euro pe zi, puţin peste o treime din salariul minim britanic. Din acest motiv, imigranţii au mai multe şanse să obţină un loc de muncă mai uşor decât un britanic, anunţă Daily Express.
În condiţiile în care criza economică a determinat o diminuare semnificativă a cererii în construcţii, britanicii se tem că imigranţii vor obţine cele mai multe din locurile de muncă rămase.
Reacţia autorităţilor referitoare la această situaţie nu a întârziat să apară. Purtătorul de cuvânt pentru imigraţie din partidul conservator, Damian Green, a declarat: "Nimeni nu ar trebui să muncească în această ţară pentru mai puţin de salariul minim, iar angajatorii care plătesc aceste salarii ar trebui prinşi şi condamnaţi".
Potrivit publicaţiei britanice, un număr foarte mare de muncitori străini se se află în fiecare zi pe străzile Londrei. Ei îşi oferă serviciile, în special, în domeniul constucţiilor. Cea mai mare parte dintre aceştia provin din România, Bulgaria şi Albania şi preferă plata în mână, pentru a evita să plătească taxe.
Autorităţile britanice susţin că şefii incorecţi care îşi exploatează angajaţii şi se sustrag de la plata taxelor vor fi amendaţi cu până la 10.000 de lire sterline pentru fiecare muncitor ilegal angajat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imigranti romani salariu minim
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close