Antena 3 CNN Externe Bruxelles: Transportul public a fost suspendat în urma unei agresiuni mortale

Bruxelles: Transportul public a fost suspendat în urma unei agresiuni mortale

Bruxelles: Transportul public a fost suspendat în urma unei agresiuni mortale
Sursa foto: Foto: transbus.org
07 Apr 2012   •   21:58

Compania de transport public din Bruxelles (STIB) a anunţat suspendarea activităţii până duminică, ca urmare a atacului mortal comis sâmbătă dimineaţă asupra unui supervizor al STIB, în vestul Bruxellesului, informează Agerpres.

"Am luat decizia de a nu relua  astăzi activitatea. Conductorii noştri din reţeaua STIB nu sunt în stare să reia lucrul acum'', a declarat directorul general al STIB, Kris Lauwers.

Potrivit cotidianului La Derniere Heure şi agenţiei de presă Belga, incidentul a avut loc în cartierul Molenbeek, din vestul Bruxellesului, în urma unei coliziuni între un autobuz al STIB şi un autoturism. La scurt timp după accident, şoferul autoturismului implicat a chemat doi prieteni. Aceştia l-au agresat pe supervizorul STIB venit la locul accidentului pentru constatare.

Motivul agresiunii ar fi faptul că angajatul companiei de transport public a făcut fotografii la locul accidentului. Bărbatul în vârstă de 56 de ani a decedat la spital, în jurul orei locale 10.30, din cauza hemoragiei cerebrale. Liaz Tahiraj lucra de 29 de ani în cadrul STIB, iar fiul şi fiica sa sunt de asemenea angajaţi la compania de transport public din Bruxelles.

Vicepreşedintele STIB, Ridouane Chahid, a condamnat ''în cei mai fermi termeni'' agresiunea mortală comisă contra unui supervizor al companiei de transport public, subliniind că "nimic nu poate justifica un act de o asemenea violenţă''. ''Nu mai putem accepta ca agenţii noştri să suporte acte care aduc atingere integrităţii lor în cadrul unei misiuni în serviciul public'', a subliniat reprezentantul STIB.

Autorităţile îi caută în continuare pe atacatori, neexistând declaraţii privind progresul anchetei.


×
Subiecte în articol: Bruxelles transport public
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close