Cea mai mare putere economică a lumii, radiografie şoc. 82 de milioane de oameni trăiesc cu mai puţin de 1dolar/zi

de O.P.    |    16 Oct 2014   •   08:18
Cea mai mare putere economică a lumii, radiografie şoc. 82 de milioane de oameni trăiesc cu mai puţin de 1dolar/zi
Peste 82 de milioane de persoane trăiesc cu mai puțin de un dolar pe zi în China, a indicat miercuri un responsabil guvernamental, în pofida deceniilor de creștere ce au transformat această țară în a doua economie a lumii, relatează AFP.

Conform definiției guvernului chinez, sărăcia este caracterizată printr-un venit anual mai mic de 2.300 de yuani (375 de dolari), ceea ce corespunde mai mult sau mai puțin unui dolar pe zi.

La sfârșitul anului trecut, peste 82 de milioane de chinezi trăiau sub acest prag, a indicat miercuri în cadrul unei conferințe de presă un înalt responsabil însărcinat cu dezvoltarea, Zheng Wenkai.

Banca Mondială a fixat la rândul său pragul sărăciei la 1,25 de dolari pe zi: ceea ce înseamnă că o populație de circa 200 de milioane de chinezi este vizată de sărăcie, dacă sunt luate în considerare 'standardele internaționale', a comentat Zheng Wenkai.

"Populațiile afectate de sărăcie suferă nu doar de venituri extrem de scăzute, dar se confruntă și cu dificultăți importante și multiple în ceea ce privește accesul la apă potabilă, căi de circulație, electricitate, educație, îngrijiri medicale sau împrumuturi bancare", a adăugat Zheng Wenkai.

Parteneri
x close