Antena 3 CNN Externe Cele mai vechi rămăşiţe ale unor fiinţe umane, descoperite în Orientul Mijlociu

Cele mai vechi rămăşiţe ale unor fiinţe umane, descoperite în Orientul Mijlociu

Cele mai vechi rămăşiţe ale unor fiinţe umane, descoperite în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Foto: museumofarchaeology.org.uk
28 Dec 2010   •   17:21

Leagănul omenirii se află în Orientul Mijlociu şi nu în Africa, aşa cum se credea până acum. O echipă de arhelologi din Israel susţine că a găsit rămăşiţe ale celor mai vechi fiinţe umane din lume.

Rămăşiţele au fost descoperite în peştera Qessem din centrul Israelului. Este vorba de un fragment de scalp şi mai mulţi dinţi dezveliţi în urma săpăturilor. Cercetătorii au efectuat teste pentru a stabili vechimea oaselor şi specia de la care provin. Se pare că rămăşiţele au peste 400.000 de ani şi au aparţinut primilor oameni moderni de pe planetă.

Experţii spun că trebuie să mai efectueze unele teste pentru a fi siguri de descoperirile lor. Totuşi, ei susţin cu destul de multă siguranţă acurateţea informaţiilor pe care le deţin.

În prezent, cele mai vechi rămăşiţe ale speciei datează de 200.000 de ani şi au fost descoperite în Africa. De altfel, specialiştii credeau că Homo Sapiens a apărut pe continentul negru şi a emigrat apoi în alte părţi ale lumii. Dacă ipoteza arhelologilor israelieni se confirmă, ea va zdruncina din temelii teoriile evoluţioniste cunoscute până acum.

 

 


×
Subiecte în articol: Orientul Mijlociu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close