Antena 3 CNN Externe Cercetătorii australieni au GĂSIT locul prăbuşirii avionului. "Cabina ar putea fi INTACTĂ"

Cercetătorii australieni au GĂSIT locul prăbuşirii avionului. "Cabina ar putea fi INTACTĂ"

Cercetătorii australieni au GĂSIT locul prăbuşirii avionului. "Cabina ar putea fi INTACTĂ"
de O.P.    |    28 Mar 2014   •   06:04

 Avionul malaezian dispărut la 8 martie ar putea fi, în cele din urmă, găsit. O echipă de cercetători din Australia crede că a găsit locul prăbuşirii avionului în ocean. Iar cabina aeronavei ar putea fi intactă, potrivit aceloraşi oameni de ştiinţă.

Anunţul vine după ce sute de obiecte plutitoare, care ar putea proveni de la avion, au fost observate, din satelit, în Oceanul Indian.
Operaţiunile de căutare a avionului dispărut, cu 239 oameni la bord, au fost reluate, în largul Oceanului Indian, după ce, ieri, au fost suspendate din cauza vremii. Cercetările se concentrează asupra sectorului în care sute de obiecte plutitoare au fost fotografiate, în ultimele zile, din sateliţi.

O echipă de la universitatea din Perth consideră că poate determina destul de precis locul prăbuşirii avionului. Asta după ce a studiat ultimele semnale emise de la bord şi traseele curenţilor oceanici. Potrivit cercetătorilor, numărul relativ mic de resturi plutitoare arată că avionul ar putea fi, în mare parte intact, scufundat în ocean. Rămâne însă greu de detectat.

În timp ce malaezienii continuă să omagieze memoria pasagerilor dispăruţi, mai multe familii s-au adresat justiţiei din Statele Unite. Oamenii cer o anchetă care să afle dacă dezastrul a fost provocat de o defecţiune a avionului Boeing 777 sau de întreţinerea sa necorespunzătoare de către compania malaeziană.


×
Subiecte în articol: avion disparut de pe radare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close