Chavez a achiziţionat mii de rachete ruseşti

09 Dec 2009   •   11:13
Chavez a achiziţionat mii de rachete ruseşti
armament rusesc

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a declarat că a primit mii de rachete ruseşti şi lansatoare de rachete ca parte a pregătirii militare a statului pentru un posibil conflict armat cu Columbia.

"Ei pregătesc un război contra noastră," arăta Chavez, repetând astfel o acuză pe care o repetă de câteva luni. "Pregătirea este una dintre cele mai bune metode de a o neutraliza?
Atât Columbia, cât şi Washington neagă planurile de a ataca Venezuela. Chavez susţine că achiziţia de mai multe arme este o metodă de precauţie.

"Sosesc mii de rachete," arăta Chavez . Deşi nu a specificat ce tip de rachete sunt, arăta că arsenalul cuprinde rachete sol aer ruseşti Igla-1S şi aruncătoare de rachete.

Chavez pretinde că acordul dintre Bogota şi Washington ce permite creşterea prezenţei militare american la şapte baze militare columbiene reprezintă o ameninţare la adresa ţării sale.
Chavez mai arăta că va primi şi tancuri ruseşti, printre care T-72.

Venezuela a cumpărat arme de peste 4 miliarde dolari de la Rusia din 2005, inclusiv 24 avioane de vânătoare Suhoi , zeci de elicoptere şi 100.000 Kalaşnikov .
Antena3.ro

x close