Antena 3 CNN Externe Chavez neagă că încearcă să controleze internetul

Chavez neagă că încearcă să controleze internetul

Chavez neagă că încearcă să controleze internetul
Sursa foto: chavez
22 Mar 2010   •   19:53

Preşedintele venezuelan a negat că guvernul său intenţionează să impună controlul asupra internetului, declarând că planul administraţiei sale este de a creşte accesul la Web, nu să îl limiteze.

Astfel, Hugo Chavez a provocat îngrijorare la începutul lunii pentru o acţiune contra siteurilor critice la adresa guvernuui, când a cerut reglementări pentru internet şi a chemat procurorii să acţioneze contra Noticiero Digital, un site popular printre opozanţii săi.

Chavez a devenit din ce în ce mai critic cu siteurile de socializare precum Twitter şi Facebook şi susţine că adversarii le folosesc pentru a înşela publicul.
Duminică, în cadrul show-ului său săptămânal la tv şi radio, liderul socialist a arătat că guvernul său a inaugurat 688 centre de internet ce oferă locuitorilor din Venezuelan acces la Web, iar administraţia sa doreşte să cheltuiască circa 11 milioane de dolari pentru a construi alte 200 în acest an.

Cu toate acestea, Chavez a anunţat audienţa că criticii guvernului folosesc adesea Webu pentru "a genera panică," iar asemenea acţiuni "nu pot fi permise ."
El a anunţat planuri de a contracara criticile online prin lansarea propriei pagini de net şi prin transformarea personală în activist informatic.

Numărul de abonaţi la internet a ajuns la peste 1,5 milioane anul trecut, din 29 milioane de locuitori ai statului sud-americani, de la 273.000 în urmă cu nouă ani, conform lui Chavez.
Acesta a calculat că aproape 35 procente din utilizatorii de internet au acces la web în centrele guvernamentale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close