Antena 3 CNN Externe Chavez refuză să detalieze legăturile militare cu Cuba

Chavez refuză să detalieze legăturile militare cu Cuba

Chavez refuză să detalieze legăturile militare cu Cuba
Sursa foto: chavez
04 Mai 2010   •   18:42

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a recunoscut că oficiali cubanezi sunt implicaţi în forţele armate ale Venezuelei, dar a refuzat să ofere detalii.
"Există un mecanism al cooperării militare" între Venezuela şi Cuba, arăta Chavez, care a răspuns unui reporter. "Dar nu voi intra în detalii", a completat acesta.
Afirmaţiile liderului sud-american vin după ce, săptămâna trecută, un general în rezervă acuza că armata venezueleană este infiltrată şi controlată de cubanezi.
La o conferinţă de presă din Caracas, Chavez arăta că tot ce face Cuba este să ajute Venezuela de o manieră umilă ?pentru a întări această patrie, iar noi ajutăm de asemenea Cuba în mai multe feluri?.
El a mulţumit Cubei pentru sprijin şi a subliniat că ?poporul din Venezuela este mândru că are această alianţă cu Cuba revoluţionară, cu Cuba lui Fidel, Marti şi Raul ?.
El a acuzat Columbia şi SUA pentru problemele Venezuelei.
"Cuba ne-a ajutat foarte mult în securitate, în termeni de analiză, evaluare şi pentru a fi mai bine pregătiţi, deoarece forţele noastre armate şi organizaţiile de securitate au fost penetrate de imperiu, trafic de droguri şi mafie," arăta Chávez .
"SUA, prin Columbia, şi toţi factorii ilegali- paramilitari şi persoane violente- se infiltrează în Venezuela pentru ucide şi răni oameni pentru a spune apoi că Chávez nu poate face faţă problemelor" .



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela Cuba
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close