Chavez respinge acuzaţiile de ?cubanizare? a armatei Venezuelei

26 Apr 2010   •   20:06
Chavez respinge acuzaţiile de ?cubanizare? a armatei Venezuelei 
hugo chavez

Hugo Chavez a respins acuzaţiile unui general în rezervă despre prezenţa cubaneză crescută în armata Venezuelei, acuzând ofiţerul că ajută oponenţii să prezinte guvernul său ca pe un pion al lui Fidel Castro.
Fostul general de brigadă Antonio Rivero a denunţat implicarea mărită a trupelor cubaneze în armată.
Chavez nu a negat acest aspect, declarând doar că militarii cubanezi sunt soldaţi de ajutor, cu o capacitate limitată şi a apărat cooperarea strânsă mărită cu Cuba comunistă.
"Ce cubanizare? Cubanezii ne ajută," arăta Chavez în timpul show-ului său radio-tv.
"Ne spun cum să păstrăm muniţia sau cum să reparăm radiourile din tanc," declara Chavez despre cubanezi. El sublinia că îl bănuieşte pe Rivero că era apropiat de grupurile de opoziţie cu mult timp înainte de pensionare, arătând că "vorbeşte cu aceeaşi voce ca a duşmanului."
Liderii opoziţiei au acuzat de multe ori pe Chavez că permite consilierilor cubanezi şi agenţilor să ia poziţii cheie în armată şi instituţii de stat, dar nu au adus dovezi concrete.
Acuzaţiile lui Rivero au aruncat o nouă lumină asupra acestui aspect-
Rivero arăta că s-a retras din armată în această lună după 25 de ani de activitate, în special din cauza "prezenţei şi contopirii soldaţilor cubanezi" în forţele armate. El arăta că acum cubanezii antrenează trupele venezuelene şi joacă un rol în informaţii, armament, comunicaţii şi alte zone strategice.
El a mai denunţat şi politizarea armatei, inclusiv noul slogan de salut : "patria socialistă sau moartea !"
Antena3.ro

Parteneri
x close