Antena 3 CNN Externe Taxiuri zburătoare: China a emis prima certificare din lume

Taxiuri zburătoare: China a emis prima certificare din lume

China a emis oficial vineri prima certificare din lume pentru un taxi zburător autonom şi electric, a anunţat compania producătoare.

Taxiuri zburătoare: China a emis prima certificare din lume
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   18:24

Acest "certificat tipizat", care dovedeşte siguranţa şi navigabilitatea aparatului, a fost emis pentru o aeronavă construită de start-up-ul chinezesc EHang, unul dintre liderii mondiali din sectorul mobilităţii aeriene urbane.

Este vorba despre primul eVTOL ("Aeronavă electrică cu decolare şi aterizare verticale") din lume care a obţinut un astfel de certificat, a precizat compania, informează AFP.

"Administraţia chineză pentru aviaţie civilă (CAAC) a emis certificatul tipizat pentru sistemul de aeronavă fără pilot EH216-S", a precizat instituţia într-un comunicat.

Documentul indică faptul că vehiculul "îndeplineşte cerinţele de navigabilitate" şi "posedă capacităţile de siguranţă pentru operaţiuni cu echipaj uman" (cu oameni la bord - n.red.), a detaliat CAAC.

"Sperăm să devenim primii din lume, pe termen scurt, care lansează exploatarea comercială a eVTOL cu pilot automat", a declarat Hu Huazhi, fondatorul şi CEO-ul companiei EHang.

×
Subiecte în articol: China certificat taxi zburător
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close