Antena 3 CNN Externe China, ÎNFURIATĂ de ce se petrece cu avionul FANTOMĂ. Decizia pe care a luat-o INDEPENDENT de Malaezia

China, ÎNFURIATĂ de ce se petrece cu avionul FANTOMĂ. Decizia pe care a luat-o INDEPENDENT de Malaezia

China, ÎNFURIATĂ de ce se petrece cu avionul FANTOMĂ. Decizia pe care a luat-o INDEPENDENT de Malaezia
de O.P.    |    18 Mar 2014   •   07:54

China a început operaţiunile de căutare pe propriul teritoriu, la zece zile după dispariţia avionului Boeing 777, a anunţat marţi un oficial chinez, adăugând că nimi nu implică pasagerii chinezi într-o deturnare, relatează AFP.

China a început căutările în regiunile ţării situate pe "coridorul aerian nord", posibila traiectorie a avionului după dispariţia sa, la 8 martie, a declarat ambasadorul chinez în Malaezia, Huang Huikang, citat de agenţia China Nouă.

În plus, anchetat privind pasagerii chinezi nu a scos la iveală niciun element care să "demonstreze că pasagerii chinezi ar fi putut deturna avionul sau ar fi fost autorii vreunui atentat", a precizat Huang.

Dintre cele 239 de persoane aflate la bordul cursei MH370 a Malaysia Airlines, pe ruta Kuala Lumpur - Beijing, 153 erau cetăţeni chinezi.

Sâmbătă, autorităţile malaeziene au anunţat că dezactivarea sistemelor de comunicare şi schimbarea traiectoriei avionului către Oceanul Indian sunt "coerente cu o acţiune deliberată a cuiva" din carlinga avionului, care a continuat să zboare aproximativ şapte ore.

Ultima poziţie cunoscută a aeronavei Boeing 777, potrivit unui semnal prin satelit, sugerează traiectorii fie spre sud, de-a lungul unui arc care merge din Indonezia în Oceanul Indian, fie spre nord, pe un arc care merge dinspre nordul Thailandei către Kazahstan.

 

×
Subiecte în articol: avion disparut de pe radare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close