Antena 3 CNN Externe Un cocktail Molotov a fost aruncat în consulatul Rusiei din Ucraina

Un cocktail Molotov a fost aruncat în consulatul Rusiei din Ucraina

Un cocktail Molotov a fost aruncat în consulatul Rusiei din Ucraina. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Un cocktail Molotov a fost aruncat în consulatul Rusiei din Ucraina
Sursa foto: Twitter/ Venn Prime Securities
de Cerasela Stafie    |    24 Dec 2021   •   18:44

Ministerul rus de Externe a declarat, vineri, că cineva a aruncat un cocktail Molotov în consulatul Rusiei din Uraina, situat în Lviv. Oficialul a precizat că ”a protestat oficial” împotriva atacului, pe care l-a numit ”un act de terorism”.

”Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Rusia a fost chemat la Ministerul rus de Externe, căruia i s-a făcut un puternic protest și i s-au cerut părții ucrainene să-și îndeplinească obligațiile internaționale de a asigura securitatea și de a crea condiții adecvate pentru funcționarea normală a Misiunile diplomatice și consulare ale Rusiei”, a spus ministerul într-un comunicat.

Rusia consideră că atacul asupra consulatului a devenit o consecință a ”isteriei rusofobe în Ucraina, care incită la ură și dușmănie față de Federația Rusă”.

Incidentul nu s-a soldat cu victime. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere și a ajuns în spațiul public.

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat un oficial ucrainean și a cerut scuze de la autoritățile ucrainene. Poliția ucraineană din Lviv a declarat că a fost deschisă o anchetă cu privire la respectivul incident, pe care l-a numit „huliganism”, scrie Reuters.

”În legătură cu incidentul, consulatul general rus a trimis o notă biroului regional al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei și un apel adresat șefului Direcției Principale a Poliției Naționale din Lvov, cu cererea de a lua măsuri urgente de îmbunătățire a securității instituției și a angajaților acesteia, precum și pentru a localiza și pedepsi pe cei responsabili. O notă similară de la Ambasada Rusiei la Kiev a fost transmisă Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei", a adăugat ministerul.

 

×
Subiecte în articol: cocktail Molotov Consulat
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close