Antena 3 CNN Externe Colier misterios, descoperit pe Titanic după 111 ani de la scufundare. Cum încearcă cercetătorii să afle cine a fost proprietarul bijuteriei

Colier misterios, descoperit pe Titanic după 111 ani de la scufundare. Cum încearcă cercetătorii să afle cine a fost proprietarul bijuteriei

Un colier misterios, dar și foarte valoros, a fost descoperit pe Titanic, în urma primei scanări digitale a navei.

Colier misterios, descoperit pe Titanic după 111 ani de la scufundare. Cum încearcă cercetătorii să afle cine a fost proprietarul bijuteriei
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2023   •   23:52

În urma primei scanări digitale a navei, cercetătorii au făcut o descoperire uimitoare, anume un colier din aur, în forma dintelui unui rechin uriaș.

Richard Parkinson, directorul executiv al companiei Magellan, care a coordonat expediția, a spus că descoperirea este "uluitoare”, însă, din cauza unui acord Regatul Unit-SUA, care îi împiedică pe experți să scoată artefacte din epavă, colierul nu poate fi atins.

Cu toate acestea, specialiștii au transmis că vor încerca să identifice proprietarul colierului cu ajutorul inteligenței artificiale.

Scanarea epavei a durat mai mult de 200 de ore, fiind surprinse peste 700.000 de imagini din fiecare unghi, potrivit BBC.

Citește și: Moment emoționant! El este Bobby, câinele care și-a condus stăpâna pe ultimul drum: "Azi am văzut cu ochii mei dragostea animalelor" 

Colierul pare să fie înconjurat și de alte obiecte prețioase, fiind surprinse, în imaginile scanate, și alte bunuri ale pasagerilor, dar și statui sau sticle de șampanie care nu au fost niciodată deschise.

×
Subiecte în articol: Titanic
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close