Antena 3 CNN Externe Controversele din spatele imaginilor şocante devenite simbolul revoltei palestiniene

Controversele din spatele imaginilor şocante devenite simbolul revoltei palestiniene

Controversele din spatele imaginilor şocante devenite simbolul revoltei palestiniene
Sursa foto: Foto: CNN
22 Mai 2013   •   11:48

Imaginile surprinse în anul 2000, cu Jamal al-Durrah încercând să-şi apare fiul de o ploaie de gloanţe, au devenit un simbol al celei de-a doua răscoale palestiniene, cunoscută şi sub denumirea de Intifada. 13 ani mai târziu, controversele din spatele acestor imagini sunt încă de actualitate.

Autorităţile israeliene au prezentat recent un raport potrivit căruia fotografia respectivă nu dovedeşte în nici un fel că decesul copilului a fost provocat de militarii israelieni.

Materialul video în care apare această imagine a fost realizat şi făcut public în 2000 de canalul francez France 2. Potrivit informaţiilor oferite la acea vreme de jurnaliştii francezi, bărbatul din imagine a fost grav rănit, în timp ce copilul a decedat.



Cu toate acestea, raportul elaborat de autorităţile din Israel a concluzionat: “Nu există nici o dovadă că Forţele Israeliene de Apărare sunt responsabile pentru rănirea lui Jamal sau a băiatului”.

Acum, tatăl băiatului vrea să dezgroape rămăşiţele acestuia pentru a demonstra că gloanţele care l-au ucis proveneau de la militarii israelieni. „Dacă Israelul este de acord, eu sunt gata să deschid mormântul", a spus bărbatul, citat de CNN.

Finalul tragic al lui Mohammad al-Durrah a devenit un simbol al


 


 

 

×
Subiecte în articol: Palestina Israel
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close