Antena 3 Externe Coreea de Sud a sporit nivelul alertei de securitate de teama unui test balistic nord-coreean

Coreea de Sud a sporit nivelul alertei de securitate de teama unui test balistic nord-coreean

de M.T.    |    10 Apr 2013   •   17:23
Coreea de Sud a sporit nivelul alertei de securitate de teama unui test balistic nord-coreean

Coreea de Sud a sporit nivelul alertei de securitate în contextul preocupărilor că regimul de la Phenian ar pregăti un test balistic, informează BBC News, citat de Mediafax.

 Nivelul de alertă de securitate a fost stabilit miercuri la cel de „ameninţare vitală".

Cel puţin o rachetă balistică având raza de acţiune de aproximativ 3.000 de kilometri a fost alimentată şi este pregătită de lansare, anunţă surse din cadrul serviciilor de informaţii sud-coreene.

Administraţia de la Washington şi Guvernul de la Seul apreciază că este foarte probabil ca regimul de la Phenian să efectueze un nou test balistic cu o rachetă având rază medie de acţiune.

Potrivit unor surse citate de CNN, Administraţia Barack Obama consideră că este foarte probabil ca regimul nord-coreean să testeze o rachetă în orice moment. Conform serviciilor de spionaj americane, Coreea de Nord a finalizat deja pregătirile în vederea lansării unei rachete.

La rândul său, Coreea de Sud a anunţat miercuri că este „forte probabil" ca regimul de la Phenian să efectueze un test cu o rachetă având rază medie de acţiune pentru o demonstraţie de forţă în contextul situaţiei tensionate.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a ameninţat că ar putea ataca Statele Unite sau Coreea de Sud. Potrivit serviciilor de spionaj, regimul de la Phenian a transferat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est.

Analiştii cred că este vorba de rachete de tip Musudan, cu raza de aproximativ 4.000 de kilometri. O astfel de rachetă poate ajunge pe Insula Guam (situată în Oceanul Pacific şi aparţinând SUA), dar nu şi pe teritoriul continental al Statelor Unite.×
Subiecte în articol: coreea de sud Coreea de Nord rachete atac

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close