Antena 3 CNN Externe Cutremur de 14 grade - previziunile unui taiwanez pentru 11 mai

Cutremur de 14 grade - previziunile unui taiwanez pentru 11 mai

Cutremur de 14 grade - previziunile unui taiwanez pentru 11 mai
Sursa foto: Foto: destination360.com
10 Mai 2011   •   20:31

Un cetăţean taiwanez, autointitulat “Profesorul Wang” susţine că Taiwanul urmează să fie distrus de un cutremur cu magnitudinea de 14 pe scara Richter, conform Focus Taiwan.

Profesorul susţine că seismul urmează să aibă loc la data de 11 mai şi că imediat după cutremur se va forma un val tsunami înalt de 170 de metri care va ucide sute de mii de oameni.

Consiliul Naţional de Ştiinţă din Taiwan a transmis că nu a fost detectată nici o mişcare îngrijorătoare în ultima lună de zile în Taiwan şi că nu există motive de panică.

Sute de cetăţeni au început să îşi facă provizii serioase pentru perioada ce urmează. Conform cifrelor oficiale, 27 de tone de orez au fost cumpărate în ultimele ore, dar şi apă şi benzină.

Nu este prima dată când profesul intră în atenţia presei. Un taiwanez de 70 de ani s-a sinucis după ce a auzit predicţiile făcute de acelaşi "profet".

Bărbatul s-a aruncat de la etajul cinci al apartamentului în care locuia, aflat în suburbia Capitalei Taipei, şi a murit în urma rănilor suferite.

Scara Richter a fost imaginată în 1935 de Charles Richter şi Beno Gutenberg, de la California Institute of Technology, pentru a măsura puterea unui cutremur.
Este o scară logaritmică şi este gradată de la 1 la 9.




×
Subiecte în articol: seism cutremur Taiwan
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close