Antena 3 CNN Externe Cutremur de 6,1 pe Richter, pe coasta de nord-est a Japoniei

Cutremur de 6,1 pe Richter, pe coasta de nord-est a Japoniei

Cutremur de 6,1 pe Richter, pe coasta de nord-est a Japoniei
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Apr 2011   •   08:57

Un cutremur de 6,1 pe Richter a lovit din nou Japonia, joi dimineaţă, la ora locală 5.57 (miercuri, 22.57, ora României), a anunţat Institutul American de Geofizică (USGS), transmite AFP.

Seismul s-a produs în largul coastei de nord-est a ţării, la o adâncime de 11 kilometri şi la o distanţă de 190 de kilometri est de oraşul Morioka (Insula Honshu).

Până acum nu există informaţii privind eventuale pagube sau victime, iar Centrul de alertă tsunami pentru Pacific nu a emis nicio alertă. Locuitorii din jurul centralei Fukushima au fost evacuaţi.

Mai mult de 400 de replici, cu magnitudinea de cel puţin 5, au fost înregistrate de la cutremurul cu magnitudinea de 9, care a afectat Japonia pe 11 martie, provocând un tsunami uriaş şi o catastrofă la centrala nucleară Fukushima.

Seismul de pe 11 martie şi valul uriaş care i-a urmat au devastat coastele de la Pacific din nord-estul arhipelagului şi s-au soldat cu 28.000 de morţi şi dispăruţi şi pagube colosale.

Marţi dimineaţă, un nou cutremur cu magnitudinea 6,4 pe scara Richter, s-a produs în largul coastelor Japoniei, la est de Tokio.

Autorităţile japoneze au modificat nivelul gravităţii accidentului de la 5 la 7, gradul maxim pe scara internaţională a evenimentelor nucleare (INES), care corespunde catastrofei de la Cernobîl, din 1986.


×
Subiecte în articol: cutremur japonia seism tsunami
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close