Antena 3 Externe Descoperire incredibilă în China. Arheologilor nu le-a venit să creadă ce au găsit

Descoperire incredibilă în China. Arheologilor nu le-a venit să creadă ce au găsit

12 Mar 2019   •   17:41
Descoperire incredibilă în China. Arheologilor nu le-a venit să creadă ce au găsit

Arheologi chinezi au anunţat marţi că au descoperit mormântul unor călugări datând din timpul Dinastiei Jin (1115-1234) în oraşul Anyang, din provincia Henan, în centrul Chinei, relatează Xinhua. 

Patru călugări faimoşi se află îngropaţi în mormântul din cărămidă, de 9,35 metri lungime şi 3,6 metri lăţime, unde au fost descoperite şi un epigraf care descrie viaţa călugărilor şi picturi murale. 

"Mormintele monahale cu epigraf sunt destul de rare. În mormântul pe care l-am descoperit există atât un epigraf cât şi rămăşiţele a patru călugări", a declarat Kong Deming, şeful institutului de arheologie din Anyang. 

Mormântul este format din patru camere. În fiecare cameră se află câte o oală de ceramică ce conţine rămăşiţele călugărilor. 

Epigraful, aflat pe o masă din altar, prezintă istoria unor temple budiste şi a locurilor din zonă, iar picturile murale prezintă teme rare, precum mersul la medic. 

"Picturile murale sunt bine conservate şi prezintă religiile şi credinţele, vizite la medic şi viaţa socială din timpul Dinastiei Jin. Toate descoperirile fac ca acest mormânt să fie unic, valoros pentru cercetare", a spus Kong.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close