Antena 3 CNN Externe Diaspora LOVITURĂ pentru românii care trăiesc în Germania. Ce a decis Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

LOVITURĂ pentru românii care trăiesc în Germania. Ce a decis Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

LOVITURĂ pentru românii care trăiesc în Germania. Ce a decis Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
de O.P.    |    13 Noi 2014   •   06:41

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a luat o decizie care poate influenţa viaţa tuturor românilor care locuiesc în Germania. Românca a dat statul german în judecată şi a pierdut, pe motiv că ea nu îşi caută în mod activ un loc de muncă în Germania. 

Femeia în vârstă de 25 de ani s-a mutat din România în Germania împreună cu fiul său, a aplicat pentru ajutor social şi i-a fost refuzat.

Elisabeta Dano a plecat din România în Germania împreună cu fiul ei de 5 ani, cu speranţa unei vieţi mai bune. Stabilită în oraşul Leipzig, românca în vârstă de 25 de ani a aplicat pentru a primi ajutor social de la statul german. Autorităţile i-au respins cererea, iar românca a dat statul german în judecată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Aceasta a decis însă că românca nu are dreptul de a primi ajutor de şomaj.

Decizia Curţii de Justiţie cântăreşte mult pentru imigranţi. Cei care sperau până acum să poată primi bani de la statul german doar pentru că au statutul de cetăţean al Uniunii Europene, vor fi nevoiţi să îşi reevalueze situaţia.

Astfel, decizia judecătorului luxemburghez a creat un precedent de care toate statele din vestul Europei se pot folosi.

×
Subiecte în articol: ajutor social
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close