Antena 3 CNN Externe Diaspora O instanţă din Germania a decis: Toţi cetăţenii români AU DREPTUL la indemnizaţii sociale

O instanţă din Germania a decis: Toţi cetăţenii români AU DREPTUL la indemnizaţii sociale

O instanţă din Germania a decis: Toţi cetăţenii români AU DREPTUL la indemnizaţii sociale
Sursa foto: Foto: howstuffworks.com
30 Noi 2013   •   15:49
O instanţă din Germania a stabilit că toţi cetăţenii români au dreptul la indemnizaţii sociale în conformitate cu principiul nediscriminării între cetăţenii europeni, o decizie ce intervine pe fondul dezbaterii din state precum Marea Britanie, Franţa şi Germania privind accesul la beneficii sociale.
Potrivit presei germane, citată de site-ul de ştiri Sofia Globe, o instanţă din landul german Renania de Nord-Westfalia a decis zilele trecute că toţi imigranţii români au dreptul la indemnizaţii sociale, invocând principiul nediscriminării între cetăţenii europeni. "Imigranţii din cadrul UE care rămân pe teritoriul german şi nu au loc de muncă au dreptul un ajutor social minim", a motivat tribunalul german.
Pe 11 octombrie, aceeaşi instanţă a luat o decizie în favoarea unei familii de români care dăduse în judecată landul german pentru că refuzase acordarea indemnizaţiilor sociale.
Decizia intervine în contextul în care premierul britanic, David Cameron, a propus o serie măsuri dure împotriva aşa-numitului "turism pentru beneficii sociale", afirmând că imigranţii din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin 
din partea contribuabililor pe termen nelimitat. Marea Britanie ar trebui să elimine, din ianuarie 2014, toate restricţiile impuse cetăţenilor români şi bulgari pe piaţa muncii.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close