Antena 3 CNN Externe Dmitri Rogozin: Ţările baltice blochează cooperarea NATO - Rusia

Dmitri Rogozin: Ţările baltice blochează cooperarea NATO - Rusia

Dmitri Rogozin: Ţările baltice blochează cooperarea NATO - Rusia
Sursa foto: dmitri rogozin
07 Mai 2010   •   19:44

Statele baltice încearcă să blocheze cooperarea între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică, afirmă ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin.
"Unele ţări, în principal statele baltice, manifestă o tendinţă de blocare a amplorii cooperării noastre, încercând să arate că Rusia este o ameninţare permanentă la adresa securităţii, lucru care împiedică dialogul", a declarat diplomatul rus cu ocazia unei reuniuni a Consiliului NATO - Rusia la nivel de şefi ai statelor majore.

Cu toate acestea, adaugă Rogozin, ţările europene membre NATO sunt interesate de extinderea cooperării cu Rusia pe mai multe direcţii, fie că este vorba de neproliferare, de garantarea securităţii sau de combaterea terorismului internaţional.

Consiliul NATO - Rusia s-a reunit miercuri la Bruxelles pentru a adopta, între altele, planul de cooperare militară pe anul 2010.
Astfel s-a ajuns la un acord între cele două părţi, aceasta fiind abia a doua întâlnire după conflictul dintre Rusia şi Georgia în 2008.
Rogozin declara touşi că unele state încearcă să reducă la minimum încrederea dintre Rusia şi alianţa nord-atlantică. El declara că statele baltice nu doresc reluarea dialogului şi au încercat chiar să reducă amploarea punctelor de cooperare militară.
El sublinia însă că greutatea acestor state este insignifiantă, în special datorită puterii mici a forţelor lor armate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close