Antena 3 CNN Externe Masacrul din Orlando. Ce au păţit doi ruşi care au mers să aducă un omagiu victimelor la Ambasada SUA

Masacrul din Orlando. Ce au păţit doi ruşi care au mers să aducă un omagiu victimelor la Ambasada SUA

Masacrul din Orlando. Ce au păţit doi ruşi care au mers să aducă un omagiu victimelor la Ambasada SUA
Sursa foto: foto: pixcabay.com
14 Iun 2016   •   08:40

Doi tineri ruşi au fost arestaţi luni seara în timp ce aduceau un omagiu la Ambasada SUA din Moscova victimelor masacrului într-un club gay din Orlando, a anunţat publicaţia rusă RBK, citată de AFP şi Agerpres.

Islam Abdullabekov şi Felix Gliukman s-au dus la ambasada americană pentru a depune acolo flori şi o pancartă pe care era scris în limba engleză: 'Dragostea învinge - Să fim cu Orlando !', când doi poliţişti i-au arestat, au declarat ei pentru RBK.

'Poliţiştii ne-au arestat imediat şi ne-au pus în maşina lor pentru că am fi comis o aşa-zisă 'acţiune neautorizată'', a explicat Abdullakabekov, responsabil al reţelelor de socializare pentru RBK. 'Voiam doar să ne prezentăm condoleanţele pentru uciderea acestor oameni şi nu prevăzuserăm deloc să facem vreo acţiune politică', a asigurat el.

Pe paginile lor de Facebook, cei doi tineri - care susţin că formează un cuplu - au postat fotografii făcute în maşina poliţiei.

Lumânări, flori şi desene au fost depuse în apropierea uneia dintre barierele care restricţionează accesul în Ambasada SUA, a doua zi după masacrul soldat cu 49 de morţi şi cu 53 de răniţi la Orlando, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat acest carnaj drept 'crimă barbară' şi a prezentat condoleanţe rudelor şi prietenilor victimelor.

Reuniunile de susţinere a comunităţii gay sunt interzise sistematic în Rusia - ţară în care homosexualitatea a fost considerată o crimă până în 1993, iar apoi boală mentală până în 1999 - unde homofobia se exprimă adesea deschis

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Orlando
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close