Masacrul din Orlando. Ce au păţit doi ruşi care au mers să aducă un omagiu victimelor la Ambasada SUA

de D.G.    |    14 Iun 2016   •   08:40
Masacrul din Orlando. Ce au păţit doi ruşi care au mers să aducă un omagiu victimelor la Ambasada SUA foto: pixcabay.com

Doi tineri ruşi au fost arestaţi luni seara în timp ce aduceau un omagiu la Ambasada SUA din Moscova victimelor masacrului într-un club gay din Orlando, a anunţat publicaţia rusă RBK, citată de AFP şi Agerpres.

Islam Abdullabekov şi Felix Gliukman s-au dus la ambasada americană pentru a depune acolo flori şi o pancartă pe care era scris în limba engleză: 'Dragostea învinge - Să fim cu Orlando !', când doi poliţişti i-au arestat, au declarat ei pentru RBK.

'Poliţiştii ne-au arestat imediat şi ne-au pus în maşina lor pentru că am fi comis o aşa-zisă 'acţiune neautorizată'', a explicat Abdullakabekov, responsabil al reţelelor de socializare pentru RBK. 'Voiam doar să ne prezentăm condoleanţele pentru uciderea acestor oameni şi nu prevăzuserăm deloc să facem vreo acţiune politică', a asigurat el.

Pe paginile lor de Facebook, cei doi tineri - care susţin că formează un cuplu - au postat fotografii făcute în maşina poliţiei.

Lumânări, flori şi desene au fost depuse în apropierea uneia dintre barierele care restricţionează accesul în Ambasada SUA, a doua zi după masacrul soldat cu 49 de morţi şi cu 53 de răniţi la Orlando, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat acest carnaj drept 'crimă barbară' şi a prezentat condoleanţe rudelor şi prietenilor victimelor.

Reuniunile de susţinere a comunităţii gay sunt interzise sistematic în Rusia - ţară în care homosexualitatea a fost considerată o crimă până în 1993, iar apoi boală mentală până în 1999 - unde homofobia se exprimă adesea deschis

Sursă: Agerpres
x close