Antena 3 Externe Donald Trump: Banii au început să vină spre NATO

Donald Trump: Banii au început să vină spre NATO

de M.Z.    |    27 Mai 2017   •   14:16
Donald Trump: Banii au început să vină spre NATO

Statele din NATO îşi sporesc deja contribuţiile la bugetul organizaţiei, a afirmat sâmbătă preşedintele american Donald Trump, aflat la Taormina (Italia) pentru summitul G7, la două zile după ce a criticat majoritatea ţărilor aliate pentru că nu alocă suficiente fonduri pentru apărare, transmite Reuters. 

''Multe ţări din NATO au convenit să-şi sporească plăţile în mod considerabil, aşa cum ar trebui să facă. Banii încep să vină - NATO va fi mult mai puternică'', a scris Trump pe contul său de Twitter. 

În cadrul summitului NATO din 25 mai de la Bruxelles, liderul de la Casa Albă le-a cerut ''membrilor NATO să contribuie corespunzător şi să-şi onoreze obligaţiile financiare'' faţă de Alianţă, sugerând astfel din nou că statele europene contribuie prea puţin financiar în cadrul NATO şi SUA prea mult, ceea ce în opinia sa ''nu este corect faţă de cetăţenii şi contribuabilii din Statele Unite''. 

Donald Trump a estimat astfel că 2% (din PIB) este ''minimul pentru a face faţă ameninţărilor foarte reale'' de astăzi, adăugând că în ultimii opt ani SUA au cheltuit pentru apărarea lor mai mult decât toate celelalte ţări ale NATO împreună.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close