Antena 3 CNN Externe Elon Musk s-a lovit de un obstacol neașteptat în încercarea de a cumpăra Twitter

Elon Musk s-a lovit de un obstacol neașteptat în încercarea de a cumpăra Twitter

Prințul saudit Alwaleed bin Talal Al Saud, un miliardar care este și unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, anunțat că va vota pentru respingerea ofertei pe care fondatorul Tesla, Elon Musk, a depus-o în vederea preluării companiei.

Elon Musk s-a lovit de un obstacol neașteptat în încercarea de a cumpăra Twitter
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2022   •   10:20

Cotidianul The New York Post, care transmite știrea, menționează că Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru 41 de miliarde de dolari, însă prințul saudit susține că valoarea per acțiune corespunzătoare ofertei este prea mică.

"Nu cred că oferta propusă de Elon Musk (54,20 USD) se apropie de valoarea intrinsecă a Twitter, având în vedere perspectivele sale de creștere. Fiind printre cei mai mari acționari ai Twitter pe termen lung, @Kingdom_KHC și cu mine respingem această ofertă", a scris Al Saud pe contul său de pe această rețea socială.

Ultima cotație a Twitter la momentul redactării acestei știri era 45,08 dolari americani per acțiune.

Câteva ore mai târziu, Musk a răspuns cu comentarii la adresa libertății de exprimare și a drepturilor omului în Arabia Saudită.

"Interesant. Doar două întrebări, dacă îmi permiteți. Cât de mult deține din Twitter regatul saudit, direct și indirect? Și care sunt punctele de vedere ale regatului cu privire la libertatea de exprimare a jurnaliștilor?", a replicat el.

Elon Musk a lansat, totodată, un sondaj în care își invită urmăritorii să voteze cu Da sau Nu afirmația următoare:  "Achiziția Twitter la un preț per acțiune de 54,20 de dolari ar trebui să fie decisă de acționari, nu de Comitetul Director al companiei."

Arabia Saudită supraveghează și arestează frecvent jurnaliștii, potrivit organizației Reporteri Fără Frontiere, care clasifică Arabia Saudită drept unul dintre cele mai rele locuri din lume pentru libertatea presei.

The New York Post amintește, în context, de uciderea brutală a jurnalistului de la Washington Post, Jamal Khashoggi, acțiune care, potrivit serviciilor de informații americane, a fost aprobată personal de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Prințul Alwaleed bin Talal Al Saud conduce compania Kingdom Holding (KHC), un conglomerat din Riad care a cumpărat pentru prima dată acțiuni Twitter în 2011, înainte de oferta publică inițială a companiei din 2013.

KHC deține, de asemenea, participații mari într-o gamă largă de companii, inclusiv lanțul hotelier Four Seasons, Uber, Lyft și Citigroup.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Twitter
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close