Antena 3 CNN Externe Familii ale militarilor americani îşi "golesc" conturile de socializare de informaţiile care le-ar putea transforma în ţintele teroriştilor ISIS

Familii ale militarilor americani îşi "golesc" conturile de socializare de informaţiile care le-ar putea transforma în ţintele teroriştilor ISIS

Familii ale militarilor americani îşi "golesc" conturile de socializare de informaţiile care le-ar putea transforma în ţintele teroriştilor ISIS
Sursa foto: Foto:nydailynews.com
14 Ian 2015   •   23:25

Familii ale militarilor americani au început să şteargă fotografiile postate pe conturile de socializare, după ce contul de Twitter al Comandamentului Centrul american (CENTCOM) a fost vizat de un atac cibernetic atribuit reţelei teroriste Statul Islamic.

Una dintre soţiile militarilor americani a povestit pentru CNN cum a petrecut o noapte întreagă încercând să şteargă pozele de familie postate pe contul său de Facebook, precum şi toate acele evenimente şi locaţii care i-ar fi putut transforma familia şi locuinţa în ţinte.

"Este greu, pentru că sunt foarte mândră de ceea ce face soţul meu dar, în ultima vreme, multe dintre soţiile de militari pe care le cunosc sunt speriate că pot deveni ţintele ISIS sau ale celor care simpatizează această grupare", a spus femeia, care a preferat să rămână anonimă.

Pe conturile de Twitter atacate au apărut mai multe mesaje în care militarii americani erau avertizaţi să-şi păzească spatele.

"Soldaţi americani, venim. Păziţi-vă spatele. ISIS" şi "Nu ne vom opri. Ştim totul despre voi, soţiile şi copiii voştri", sunt două dintre mesajele care au apărut pe conturile sparte.

 

Comandamentul Centrul american (CENTCOM) a confirmat, luni, că propriul cont de Twitter a fost vizat de un atac cibernetic atribuit reţelei teroriste Stat Islamic. "Contul oficial de Twitter al CENTCOM a fost suspendat din cauza unui atac cibernetic", a anunţat Pentagonul.

×
Subiecte în articol: cnn
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close