Antena 3 CNN Externe FBI sporeşte SUPRAVEGHEREA sirienilor din SUA

FBI sporeşte SUPRAVEGHEREA sirienilor din SUA

FBI sporeşte SUPRAVEGHEREA sirienilor din SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Sep 2013   •   11:31
Poliţia federală americană (FBI) a consolidat supravegherea sirienilor care trăiesc în Statele Unite, cu scopul de a preveni orice acţiune de repesalii în cazul unor atacuri americane împotriva Siriei, scrie The New York Times (NYT) în ediţia de duminică, relatează AFP, conform Mediafax.
Agenţia Naţională americană pentru Investigaţii (NIA) şi Departamentul pentru Securitate Intrenă au avertizat totodată agenţiile federale şi companiile private că orice atac american ar putea declanşa atacuri informatice, potrivit ziarului.
Hackeri care afirmă că îl susţin pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, cunoscuţi sub numele de Armata Electronică Siriană (AES), au vizat în ultimele luni grupuri americane, inclusiv cotidianul american.
Potrivit NYT, agenţi FBI vor interoga sute de sirieni în zilele următoare.
Pe de altă parte, oficiali americani sunt deosebit de îngrijoraţi după ce Iranul, un aliat apropiat al Siriei, a avertizat că orice acţiune militară împotriva Siriei va "incendia" Israelul.
FBI şi Departamentul pentru Securitate Internă au emis un buletin de alertă confidenţial care avertizează toate serviciilor de securitate la toate nivelurile în legătură cu ameninţări potenţiale cauzate de conflictul sirian, scrie cotidianul.
De asemenea, FBI a ordonat agenţilor săi de teren să urmărească îndeaproape sursele pe care le au în mediile siriene cu scopul de a identifica orice discuţie despre represalii. Fiecare sirian care face în prezent obiectul unei anchete va fi plasat sub o supraveghere strânsă, scrie ziarul, citând un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei federale.
 

×
Subiecte în articol: Siria FBI supraveghere Siria Israel
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close