Antena 3 CNN Externe O femeie însărcinată, evacuată din maternitatea din Mariupol, și bebelușul ei nenăscut au murit

O femeie însărcinată, evacuată din maternitatea din Mariupol, și bebelușul ei nenăscut au murit

O femeie însărcinată a murit, alături de bebelușul ei nenăscut. Ea fusese evacuată din maternitatea din Mariupol, bombardată de ruși.

O femeie însărcinată, evacuată din maternitatea din Mariupol, și bebelușul ei nenăscut au murit
Sursa foto: Twitter/ CBS News
de Cerasela Stafie    |    14 Mar 2022   •   10:42

Imaginile cu femeia însărcinată, evacuată pe o targă dintr-o maternitate bombardată din orașul ucrainean Mariupol, au făcut înconjurul lumii. Din nefericire, atât ea cât și bebelușul nenăscut au murit.

Tânăra a fost transportată de urgență la un alt spital, după atacul rusesc de săptămâna trecută, a informat agenția de știri AP. În timp ce medicii încercau să o salveze, realizând că își pierde copilul, a strigat: ”omoară-mă acum!”

Şoldul i-a fost zdrobit, iar pelvisul i-a fost detaşat, a povestit chirurgul Timur Marin, potrivit Sky News. Copilul a fost născut prin cezariană, dar nu a prezentat ”semne de viață”, a adăugat acesta.

Medicii au declarat că au încercat să-i salveze viața mamei: ”mai mult de 30 de minute de resuscitare nu au dat rezultate. Amândoi au murit”.

Cadrele medicale nu au avut timp să-i afle numele înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i ia trupul. Au fost mulțumiți că nu va fi plasată într-una dintre gropile comune săpate în oraș, au spus ei.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close